ALIVE & KICKIN'

Uživo do kraja godine u Tvornici kulture

24.09.2013 u 08:54

Bionic
Reading

Koncertnu jesensku sezonu 2013/2014. u Tvornici kulture otvorila je grupa Leningard Cowboys, a do kraja godine čeka nas još niz odličnih koncerata


24. rujna – Hypocrisy
Legendarni švedski melodic death metal bend dolazi u Tvornicu u sklopu turneje 'End Of Disclosure' i dovodi sa sobom pojačanje iz Danske u vidu trash metal grupe Hatesphere. Kao lokalno pojačanje nastupa Infernal Tenebra iz Istre koji je svoj posljednji album 'New Formed Revelations' objavio za poznatu metal izdavačku kuću Massacre Records.


27. rujna – The Yawns
Mlada škotska indie pop petorka koja promovira debi album 'The Yawns' u sklopu europske turneje dolazi i u Zagreb. 'Full Of Admiration' aktualni je singl koji se vrti po europskim radiostanicama.


28. rujna – Darkwood Dub
Darkwood Dub je vodeća alternativna rock grupa iz Srbije osnovana davne 1988. godine u Beogradu. Česti su gosti hrvatskih klubova koja domaća publika jednostavno obožava zbog njihova jedinstvenog spoja eksperimentalnog rocka, electro ritmova, jazza, bossa nove, funkyja i duba kroz pop prizmu. Veliki pogon je spreman!

4. listopada – Repetitor + Japanther
Jedan od najistaknutijih bendova nove beogradske rock scene - Repetitor, zasvirat će zajedno s energičnim američkim noise punk rock bendom Japanther. Oni se trenutno nalaze na velikoj europskoj turneji na kojoj promoviraju aktualni album 'Eat Like Lisa Act Like Bart'. Iza njih je čak 12 albuma i 20 turneja.

5. listopada – Dilinger Escape Plan
Dillinger Escape Plan, mathcore prvaci iz New Yerseyja i jedan od najznačajnijih aktualnih bandova američke post hard core scene posljednjih 15-ak godina, premijerno dolazi u Hrvatsku. Točno definirati stil glazbe koji sviraju Dillingeri je nemoguće. U virtuozno odsvirane pjesme često je ubačena cijela paleta stilova, od eksperimentalnog metala preko art rocka do raznih fuzioniranih jazz podstilova. Koncerti su im posebno intenzivni i nije rijedak slučaj da se ne zna gdje je band, a gdje publika. Među fanove banda ubrajaju se gotovi svi velikani rock scene današnjice, od Toola do Mike Pattona i Metallice.

19. listopada – Overflow
Nakon šest albuma na engleskom jeziku, Oveflow, hrvatska grupa sa svjetskom reputacijom, odlučila je zapjevati na hrvatskom jeziku i predstaviti publici pjesme Mihovila Pavleka Miškine na svom najnovijem albumu 'Overflow & Miškina'.

19. listopada – Irena Žilić
Nastup jedne od najcjenjenijih kantautorica nove hrvatske kantautorske scene koja iz dana u dan dobiva sve više poklonika. Sudeći po pjesmama Irene Žilić, nije ni čudo jer ipak je riječ o prvoklasnoj pjevačici prekrasnog glasa.


7. studenog – Tegan & Sara
Tegan and Sara, kanadski indie pop duo, izuzetno popularan bend u Kanadi koji polako ali sigurno osvaja i svjetsko tržište. U karijeri su Tegan and Sara objavile sedam studijskih albuma koji su se ukupno prodali u nekoliko milijuna primjeraka, nastupale su na svjetskim turnejama kao support za The Killers, Neil Younga i The Black Keys, a samo ove godine u naslovnim ulogama pojavile su se na Coachella festivalu, SXSW i Lollapaloozi.


8. studenog – Yo La Tengo
Jedan od najcjenjenijih američkih bendova Yo La Tengo dolazi prvi put u Hrvatsku. S gotovo 30 godina dugom karijerom, Yo La Tengo je grupa čiji nastup obavezno treba vidjeti jer je ipak riječ o kultnoj grupi.


9. studenog – PipsChips & Videoclips
Centralna koncertna promocija albuma 'Walt' koji će, po svemu sudeći, zaslužiti titulu najboljeg albuma 2013. godine. Singl 'Htio bi da me voliš' osvojio je vrhove domaćih top ljestvica, a svaki njihov novi nastup u Zagrebu zahtijeva sve veću dvoranu pa je ovo još jedan od onih koncerata koji se ne smiju propustiti. Dakako, svirat će i gomilu starih stvari.


22. studenog – Youngblood Brass band
Miljenici zagrebačke publike, sjajni američki brass kolektiv Youngblood Brass Band, nastupao je već u Zagrebu i na Riječkoj Harteri, a vraća se u sklopu turneje na kojoj promovira novi album 'Pax Volumi'. Youngblood Brass Band svoje glazbene korjene vuče iz, dakako, znamenitih neworleanskih brass bendova kojima su dodali hip hop, jazz i swing improvizacije, tvoreći moćnu, glasnu, rasplesanu mašinu koja već gotovo 15 godina ne prestaje oduševljavati publiku diljem svijeta.

7. prosinca – Denis & Denis
Nakon prošlogodišnjeg povratničkog nastupa grupe Denis & Denis, mnogi su ostali ugodno zatečeni svježinom, zvukom i nastupom ove elektro pop grupe koja je svojim hitovima obilježila novi val. Novi nastup u Tvornici kulture bit će još jedan podsjetnik na velike hitove ove vječne grupe.


8. prosinca – Morcheeba
U Zagreb Morcheeba dolazi u sklopu turneje kojom će promovirati novi studijski album 'Head Up High', njihov sedmi po redu. Najavni single s albuma, 'Gimme Your Love', već polako zauzima najviše pozicije na radijskim top listama i bez sumnje, publika će ga do zagrebačkog koncerta već dobro znati, kao i ostale hitove iz gotovo 18 godina duge karijere.


09. prosinca - Lydia Lunch
Američka pjevačica, pjesnikinja, spisateljica i glumica i jedna od ključnih figura američke i njujorške underground scene koja je u svojoj karijeri snimila oko 20 solo albuma i još toliko s drugim bendovima, surađivala s imenima kao što su Sonic Youth, Einsturzende Neubauten, Nick Cave, Marc Almond… objavila nekoliko knjiga, skladala nemali broj pjesama te ostvarila uloge u preko 40 filmova.