OKIĆENA ZLATNIM GLOBUSIMA

Uzbudljiva drama 'Preljub' očekuje vas na Pickboxu

17.03.2016 u 16:48

Bionic
Reading

Sjećanje nas često vara. Ne samo da se ponekad šturo sjećamo nekog događaja, nego se on često u temelju razlikuje od sjećanja druge osobe koja je prisustvovala istome. I to nas dovodi do različitih zaključaka, pa i konflikata uzrokovanim drugačijim sjećanjem. Ovakvim pitanjima o međuljudskim odnosima bavi se Sarah Treem, autorica izvrsne drame 'Preljub' (The Affair), čiju kompletnu seriju ekskluzivno možete gledati na Pickboxu, a možete je pronaći i u sklopu Pickboxa u MAXtv videoteci

'Moj sadašnji muž i ja smo planinarili, uspeli se na malu visoravan, on se prostro na travu i dobacio mi kutijicu s prstenom. Tako se ja sjećam - sto posto, dala bih se zakleti - njegove prosidbe. On tvrdi da sam luda, da mu tako nešto nikad ne bi palo na pamet, da je on pravi Južnjak i da je sigurno kleknuo pred mene', kaže poznata holivudska producentica i scenaristica Sarah Treem. Ovo je jedna od glavnih postavki njezine serije 'Preljub', hvaljene i nagrađivane drame o dva bračna para - glume ih Dominic West (Noah), Maura Tierney (Helen), Ruth Wilson (Alison) i Joshua Jackson (Cole) – čiji životi dožive preokret kada dvoje protagonista započne izvanbračnu aferu.

Ni Sarah ne vjeruje u savršen brak

Osim što je prepuna uzbudljivih dramskih obrata i osim što se istine u koje smo vjerovali, često pokažu kao laži, Preljub donosi novost u obliku različitih perspektiva. Najprije gledatelji svjedoče priči jednog muškog lika, a potom, kada povjeruju da se sve doista tako i dogodilo, na scenu pristiže i priča ženske protagonistice koja nam predstavlja dijametralno suprotnu priču o istom događaju.

'Iz razgovora s ljudima o seriji, shvatila sam da se svijet svodi na ljude koji vjeruju u objektivnu, apsolutnu istinu i one koji ne vjeruju. Pripovijedanje iz dvaju različitih gledišta za mene kao pisca je jednostavno uzbudljiva prilika da vidim priču očima jednog lika, a onda je opet promotrim očima drugog', dodaje Sarah.

Sama Sarah ne nosi ružičaste naočale ni kad je njezin vlastiti brak u pitanju: 'Volim muža, nadam se da ćemo biti skupa do kraja života, ali brak je težak. Tko god kaže da nije – laže. Volim ga, želim mu biti vjerna i želim da i on bude vjeran meni. Međutim, imate možda 20 posto šanse, možda čak 10 posto šanse da kroz cijeli brak prođete bez nevjere'.

Svaka priča je složena

Zanimljivo je da se publika nije podijelila na žene koje podržavaju Alison i muškarce koji navijaju za Nou. 'Isprva sam mislila da će biti tako. U početku je i bilo, a onda su likovi postali složeniji i manje dopadljivi. Zabavno je, jer sam vidjela da se žene okreću protiv Alison, a muškarci protiv Noe. Mislim da na kraju krajeva naklonost prema liku nema toliko veze s time što ste istog spola, nego više s time želite li biti takva osoba ili ne. To vas tjera da zavolite neki lik'.

Seriju koja je svojim inovativnim konceptom pričanja priče prodrmala televizijski svijet, osvojila čak 3 Zlatna globusa i zaslužila dobre kritike, ne propustite na Pickboxu. Sarah Treem je žena koja će nam u budućnosti sigurno donijeti još odličnih serija.