3, 2, 1 - KUHAJ

Uskoro veliko finale najzabavnijeg kulinarskog showa

22.05.2016 u 20:21

Bionic
Reading

Nakon puna četiri mjeseca, odnosno čak 64 epizode treće sezone RTL-ova kulinarskog showa '3, 2, 1 - kuhaj!' sljedećeg tjedna čeka nas veliko finale

Treću sezonu ovog popularnog kulinarskog showa obilježila je jedna zanimljiva novost. Naime, u aktualnoj sezoni ne natječu se pojedinci, nego parovi, što je cijeli show učinilo još posebnijim. Od dvadeset parova koliko ih je nastupilo u trećoj sezoni, nakon 64 epizode ostalo ih je još tri, a tko će biti proglašen najboljim amaterskim kulinarskim parom Hrvatske, doznat ćemo sljedećeg tjedna.

Finalisti su: mlade sestrične Filipa Sorko i Petra Egić iz Slavonije, bračni par Verica i Dragan Jovanović iz Istre te prijatelji Doris Vlah i Luka Dančulović s Kvarnera. U početku su parovi bili podijeljeni u dva tima, po regijama, a iz kontinentalnog tima u finalni tjedan ušle su samo Filipa i Petra.

Vjerojatno najimpresivniji plasman u finale pokazale su upravo sestrične Filipa i Petra, koje su u polufinalnom okršaju hrabro pripremile zapečenu moždinu i pohani svinjski mozak, čime su potpuno oduševile Tomislava Špičeka, jednog od troje člana žirija kojičine još Željka Klemenčić i Ivan Pažanin.

Ipak, za glavne favorite showa već neko vrijeme slove Verica i Dragan Jovanović, koji su pokazali da odlično barataju ne samo kulinarskim znanjem, nego i kuharskim tehnikama. S druge strane, jako su skloni eksperimentiranju s ponekad nespojivim okusima, pa su tako jednom prilikom žiriju servirali krvavice s gamberima, što je Špiček odbio probati.

Treći finalni par, Doris Vlah i Luka Dančulović, već su jednom ispali iz showa, ali su u iznenadnom kulinarskom dvoboju ipak uspjeli izboriti povratak u natjecanje. Krasi ih optimizam i vječno dobro raspoloženje.

Što se tiče finalnog tjedna, pravila su sljedeća: U srijedu će ispasti jedan od tri finalna para, dok će se u superfinalu u četvrtak dva preostala para boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para Hrvatske i novčanu nagradu od 100 tisuća kuna.