O NINI NA EUROSONGU

Urličić oduševljena, Huljić nezainteresiran, Tutić suzdržan

11.05.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Još prije nekoliko tjedana Nina Kraljić našla se pod paljbom kritika zbog pjesme Lighthouse. Neki su negodovali zbog pjevanja na engleskom, HDS je izrazio ljutnju jer su hrvatsku pjesmu za Eurosong napisali stranci, mnogi hrvatski estradnjaci bili su suzdržani, no pristojno su poželjeli Nini svu sreću u Stockholmu. Sinoć, nakon što je upečatljivim i samouvjerenim nastupom izborila finale za Hrvatsku na Eurosongu nakon sedam godina, mnogi hrvatski glazbenici hvale njezinu izvedbu, malo tko ima neku primjedbu, no postoje i oni, poput Tončija Huljića, koji su posve nezainteresirani za Ninin uspjeh i nisu imali želju pogledati njezin nastup u polufinalu

Mišljenje koje se posebno cijeni i vrednuje kad je u pitanju Eurosong ono je nekadašnje urednice Zabavnog programa HTV-a Ksenije Urličić. A Ksenija je nakon prijašnjih sumnji u pjesmu na kojoj su radili Austrijanci danas itekako zadovoljna Nininom impresivnom izvedbom u polufinalu Eurosonga.

'Sretan sam jako i ponosna, a Nina je to odradila izvrsno, fantastično! Riječ je o urbanoj curi, samouvjerenoj i talentiranoj, a pokazala je kako treba izgledati nastup za 21. stoljeće, alternativno i drugačije. Sad ću biti malo više optimistična, ali recimo da će Nina ući među prvih pet. Po meni to zaslužuje', rekla je za tportal Ksenija Urličić.

Zadovoljan zbog Nininog malog trijumfa je i Zrinko Tutić. Kad je prvi put čuo pjesmu, nije mu bila previše originalna, no tada joj je poželio svu sreću.

'Bilo je to dobro i profesionalno. Veselim se što smo u finalu', kaže Zrinko koji je s Majom Blagdan 1996. i pjesmom 'Sveta ljubav' izborio četvrto mjesto na Eurosongu. Među onima koji nisu imali prilike vidjeti Ninin nastup, a njih je, čini se, bilo više nego onih kojih je to zanimalo je i Tonči Huljić.

'Nisam gledao, niti me to zanima, niti ću gledati. Nini sretno i to je sve od mene!', poručio je splitski skladatelj. Vanna zbog poslovnih obaveza također nije vidjela Nininu izvedbu, no, kako kaže, ne čudi je to što je ušla u finale jer joj je taj uspjeh i prognozirala.

Emilija Kokić, jedina koja je s grupom Riva 1989. okusila pobjedu na Eurosongu, jedna je od rijetkih koja je među prvima pohvalila pjesmu 'Lighthouse' i Ninu Kraljić kad su je mnogi napadali. Iako je nije imala prilike vidjeti sinoć na pozornici Eurosonga, razveselila ju je vijest o njezinom odličnom nastupu i ulasku u finale.

Nina Kraljić - polufinale Eurosonga