ZGODNE I OPASNE, 1. DIO

Upoznajte najseksipilnije akcijske heroine

24.03.2014 u 09:49

Bionic
Reading

One su naoružane, nerijetko opasne, ali uvijek seksi i zgodne – podsjećamo na heroine akcijskih filmova koje u isto vrijeme šarmiraju, osvajaju i uzbuđuju, ali i plaše muške gledatelje

MILLA JOVOVICH KAO ALICE ('RESIDENT EVIL')
Ova punokrvna akcijska junakinja izgleda kao fotomodel, ali se svejedno bori protiv hordi zombija bez straha da će joj puknuti nokat - Milla je bila toliko mila svim fanovima videoigre, ali i ove filmske franšize, da je 'Resident Evil' uvelike zahvaljujući njoj postao jednom od dugovječnijih i uspješnijih kino-franšiza.


ANGELINA JOLIE KAO LARA CROFT ('TOMB RAIDER')
Kad smo već kod adaptacija videoigre, evo jedne koja je početkom novog milenija lansirala Angelinu kao novu akcijsku ikonu, mačo ženu zasljepljujuće ljepote, ali naoružane s daleko više oružja i vještina.


SIGOURNEY WEAVER KAO RIPLEY ('ALIEN')
Starija, ali ništa manje impresivna verzija je u 'Avataru' – no prava Ripley, Weaverica u naponu snage, znala se u SF klasiku iz 1979. nositi sa svime, od testosterona u ostatku svemirske letjelice do puno 'napornijeg' ubojitog svemirskog parazita u lovu na njezinu glavu.


SCARLETT JOHANSSON KAO CRNA UDOVICA ('OSVETNICI')
'Najseksi žena svijeta', kako su joj lani tepali, za potrebe oživljavanja Marvelova stripa transformirala se iz seksi plavuše u seksi crvenokosu razbijačicu zategnutu u uuuski crni kostim. Šutira guze negativaca od 'Iron Mana' do 'Osvetnika'.


CHARLIZE THERON KAO AEON FLUX ('AEON FLUX')
Sjeća li se više itko ove igrane adaptacije animiranog SF serijala? Pa, sjećaju se mnogi, ali ne toliko samog filma, koliko glavne junakinje, prelijepe Charlize Theron kao opasne članice underground organizacije s misijom eliminacije uglednog političara. Uskoj odjeći i atributima unatoč, ne planira ga smaknuti samo snagom svog seksipila. Iako bi mogla.


JESSICA BIEL KAO ABIGAIL WHISTLER ('BLADE: TRINITY')
Jessica je već neko vrijeme omiljena glumica muškaraca koji vole mišiće na svojim ženama – stoga nije čudno to da su seksipilni mišići holivudske miljenice poslužili za svojevrsnu novu verziju 'filmske Buffy', s obzirom na to da je u franšizi 'Blade' ona postala kći Krisa Kristoffersona, prekaljenog lovca na vampire od kojeg je naučila sve tajne zanata.


KATE BECKINSALE KAO SELENE ('UNDERWORLD)
A dok Jessica Biel lovi vampire, Kate Backinsale jest vampir – kažu vampir s najboljim tijelom i najboljim prigodnim komadom odjeće za pokazivanje tog tijela ikada snimljen holivudskom kamerom. Presudite sami. I ne zaboravite da nije strašno ako se zaljubite u Selene. Ona se ionako zaljubila u čovjeka.


JENNIFER GARNER KAO ELEKTRA ('ELEKTRA')
Tražite li potencijalnu šampionku ketegorije tzv. 'mačo žene', ne tražite dalje – prije desetak godina, Jennifer Garner bila je 'it' djevojka kada je akcija u pitanju, bilo da na televiziji ganja teroriste i glumi tajnog agenta, bilo da na filmu s budućim suprugom Benom Affleckom izigrava plaćenog ubojicu naoružanog hladnim oružjem.


ZOE SALDANA KAO AISHA AL-FADHIL ('LUZERI')
Kada strip o posebnoj američkoj vojnoj postrojbi na misiji u džungli postane film, dobijete – priliku za gledati opaku, ratobornu i oznojenu Zoe Saldanu u donjem rublju!


(nastavit će se)