SINEAD ŠOKIRA:

U2 su kao teroristi, a Miley potiče trgovinu seksa s djecom

18.11.2014 u 21:12

Bionic
Reading

Irska kantautorica Sinéad O'Connor u intervjuu je za Daily Mail rekla da ima nešto terorističko u tome što je rock grupa U2 pustila svoj novi album "Songs of Innocence" na besplatni download s iTunesa, prenosi časopis Rolling Stone

Irski rokeri otkrili su svoj album "Songs of Innocence" na predstavljanju novih modela Appleovih uređaja u rujnu, koji je odmah potom postavljen na iTunes.

O'Connor je u intervjuu otkrila da bi radije da su izdali album umjesto da su ga nehotice nametnuli ljudima.

"Ono što su napravili s iTunesom je loše promišljen korak, rekla je pjevačica. "Ima nešto terorističko u tome. Nisam zapravo U2 fan, ali uopće nije bilo košer (ispravno) upasti u ljudske živote na takav način. Radi se o lošem menadžmentu."

O'Connor je intervju dala zbog navodne uključenosti u projekt Band Aid 30, ažuriranu verziju Band Aida koji je 1984. snimio hit "Do They Know It's Christmas?". Bob Geldof, frontmen irske grupe The Boomtown Rats okupio je prije 30 godina Band Aid kako bi pomogao pogođenima glađu u Etiopiji. Band Aid 30 prikupljat će novac za pomoć Africi u borbi protiv epidemije ebole. Frontmen U2-a Bono Vox jedan je od pjevača koji participiraju u Band Aid 30.


"Uključena sam zbog jednog razloga, a to je što volim Boba. Da me pita da mu oribam kuhinju, napravila bih to rado, rekla je O'Connor.

Ponovno se osvrnula na komentare o Miley Cyrus od prošle godine kada je pjevačici poručila da se prestane prostituirati, a mlada pop zvijezda odbrusila joj je tako što ju je usporedila s poremećenom pjevačicom Amandom Bynes.

"Ako Miley želi zarađivati dolare noseći gotovo ništa na sebi - dobro. No, ne u okolini u kojoj su maloljetnici izloženi tome. Nema isprike za opravdavanje ovakvog tipa nepromišljenog ponašanja jer to vodi do trgovine seksa s djecom i na kraju smrti djece", kazala je O'Connor za Daily Mail.

Lady Gagu prozvala je zbog pozivanja fanova da simuliraju masturbaciju. "Kakva osoba to radi?", upitala je.

Nije zaobišla ni Princea koji je napisao njezin singl "Nothing Compares 2 U", nazvavši ga "zastrašujućom osobom". O'Connor je ispričala da se posvađala s njim zadnji put kad ga je vidjela u ranim devedesetima. "Pozvao me u svoju kuću kako bi mi rekao da mu se ne sviđa kako psujem u intervjuima. Rekla sam mu da od.... i sve je nakon toga krenulo nizbrdo", ispričala je.

Pjevačica se osvrnula i na svoje memoare koje trenutno piše, rekavši da će biti manje opsceni nego što je prvotno dala naslutiti budući da je zaboravila 99.999 posto onih s kojima je ikada spavala. "Umjesto toga, radim na tome da memoari budu smiješni".

Ranije ove godine O'Connor je izdala deseti studijski album "I'm Not Bossy, I'm the Boss". "Kada se mali dječak nametne pred drugima, njega nazivaju vođom. Kada to isto napravi djevojčica, riskira da je obilježe kao onu koja šefuje i zapovijeda, rekla je u lipnju. "Takvo što šalje poruku: nemojte podizati ruku ili govoriti glasno. Do srednje škole, cure su manje zainteresirane u vođenje od dječaka, a radi se o trendu koji se nastavlja u odrasloj dobi. Zajedno možemo potaknuti cure da vode", istaknula je.