POPUT STAROG VINA

U sedmom su desetljeću života, a žene i dalje luduju za njima

13.11.2016 u 10:26

Bionic
Reading

Nekim slavnim muškarcima, glumcima i pjevačima starenje ni najmanje nije oduzelo privlačnost. Štoviše, mnogi će se složiti da su s godinama postajali sve zgodniji i šarmantniji. Za njih svakako vrijedi ona stara izreka da su kao vino - što stariji, to bolji. Za njima su žene uzdisale, pisale im ljubavna pisma, a nemali broj našao se i u njihovu zagrljaju. Danas, i u sedmom desetljeću života, i dalje su mnogima privlačni, a na vitalnosti i mladolikosti mogli bi im pozavidjeti dvostruko mlađi muškarci

'U nekim stvarima sam odavno ostario ili će me tek pubertet opaliti', smije se Vlado Kalember. Uvijek je njegovao imidž dobrog i pristojnog dečka i žene su jednostavno padale na to. Bio je miljenik ženske publike, a koncerte Srebrnih krila uvijek je pratila vojska euforičnih obožavateljica. Od njih ga je, na vrhuncu slave, čak čuvala policija. Dobivao je tisuće pisama, a obožavateljice su ludjele za njim. I danas 61-godišnji pjevač slovi za jednog od najpoželjnijih muškaraca na sceni.

Za svoj vječno mladoliki izgled kaže da nema posebnog recepta. 'To je kao da pitate Beethovena kako je napisao neku simfoniju. Jednostavno ga je išlo. Mislim da veliku ulogu u tome igraju unutarnje zadovoljstvo i mirnoća. Umjerenost u konzumiranju života, sviranje u bendu, znači boravak s ljudima s kojima se odlično nadopunjavaš, uz dobre gene - možda su to ključne stvari', ispričao je za tportal Vlado. Otkrio je kako alkohol nikad nije konzumirao i da je sretan čovjek.

'Nikad nisam patio za onime što nisam imao i uvijek sam bio zadovoljan onime što sam imao', ističe Vlado.


Vlado Kalember drži da su za mladolikost važni unutarnje zadovoljstvo i mirnoća

U klub privlačnih slavnih muškaraca starijih od 60 odavno se upisao 'balkanski Casanova' Goran Bregović. 66-godišnji legendarni glazbenik, skladatelj i neprikosnoveni šef Bijelog dugmeta i danas je dalje vrlo aktivan i entuzijastičan. Svira i nastupa s Bijelim dugmetom, a sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane obišao je cijeli svijet, svira u najprestižnijim koncertnim dvoranama za inozemnu publiku, a mediji ne prestaju pisati o njegovim divljim ljubavnim pohodima iako je već dug niz godina u braku sa Dženanom Sudžukom, s kojom ima 20-godišnju Emu, 13-godišnju Lulu i 11-godišnju Unu, koje žive u glavnom gradu Francuske.

'Bio sam rano star, odmah sam bio star. Onog trenutka kad su me u Bijelom dugmetu svi počeli zvati 'šefe' već sam bio star. Kad ti netko kaže 'šefe', gotov si. Tako da mi to nije ništa novo. Mene od 25. godine zovu 'šefe'', rekao je ranije na temu svog starenja za Avaz


Goran Bregović se od 25. godine, kad su ga u bendu počeli zvati 'šefe', osjeća staro

Godinu dana mlađi, pjevač Zdravko Čolić i dalje slovi kao seks-simbol. Slava mu ne jenjava jer njegove koncerte i danas pohode horde žena, a njegovo lice i njegov duh ne odaju da ima 65 godina.

'Ne razmišljam o godinama. Imam energije, osjećam se dvostruko mlađim. Jedino kad pogledam kćeri, a one još male, svašta mi prođe kroz glavu: samo da me zdravlje posluži dok ne odrastu', izjavio je za Blic. Čola je jednom zgodom otkrio tajnu vječnog dječačkog izgleda. Na lice navodno stavlja najobičniju kremu, izbjegava dimljenu hranu i svinjsko meso i nikad ne jede hranu iz konzerve. Riba, povrće i voće su svakodnevno na njegovom meniju. Trenira kad stigne, a voli popiti vino ili pivo.

'Životna energija je najbitnija. Čovjek dok je zdrav može sve. Pozitivna energija ono je što te nosi i to nema veze s godinama', tvrdi Čola. I on je u sretnom braku s 13 godina mlađom suprugom Sandrom, s kojom ima kćeri Unu i Lauru.


Zdravko Čolić smatra da je sve u pozitivnoj energiji

Odrješit stav, uniforma, smirenost i tajanstvenost samo su dio onoga čemu navodno nisu mogle odoljeti žene u životu heroja Domovinskog rata, generala Ante Gotovine. Karizmatičan, elokventan i profinjenih manira, stekao je status velikog zavodnika. Prema riječima njegovih bliskih prijatelja, 61-godišnji general uvijek je imao puno uspjeha kod žena, a i sa starenjem sve više dobiva na šarmu. No njegovo srce odavno pripada pukovnici Dunji Zloić.

Iza njega je brak s novinarkom Ximenom Dalel, a general je imao i kratku vezu s reporterkom HTV-a Vesnom Karuzom. S atraktivnom crnkom Dunjom oženio se u tajnosti, netom prije Oluje. Plod njihove ljubavi je sin Ante rođen 1997.

Vrlo rijetko se pojavljuje u javnosti, a kada se pojavi, škrt je na riječima. Daleko od javnosti i medijskog eksponiranja gradi poslovnu priču. S partnerom je osnovao vodenu farmu za uzgoj tune, Pelagos net farmu.


General Gotovina je kao dobro vino te, s navršenom 61 godinom, žene i dalje luduju za njim

Frano Lasić jedan je od vječnih mladića. U 61. godini najveći zavodnik iz Dubrovnika, glumac i pjevač kaže da uživa u svakom danu, glumi, jedrenju, planinarenju i skijanju te se budi svako jutro u pet. Ne zna se koliko je žena prošlo kroz njegov život, a četiri su s njim neko vrijeme plovile bračnim vodama. Uz to su sve bile mlađe od njega barem 25 godina.

O njegovim ljubavima oduvijek se naširoko pisalo, no on se, skromno, ne smatra zavodnikom. Izjavio je da se pravi gospodin nikad ne hvali brojkom žena s kojima je spavao niti komentira bivše ljubavi jer na taj način zapravo komentira sebe. Niti etiketa jednog od najpoželjnijih muškarca nikad mu ništa nije značila. 'Uvijek sam govorio da se s medijima mora živjeti u simbiozi. Etiketiraju vas na ovaj i na onaj način', izjavio je za Avaz.

U svibnju ove godine Frano je proslavio prvu godišnjicu braka s 30 godina mlađom stilisticom iz Beograda, Milenom Matić. Postao je djed u listopadu prošle godine, kada je njegov sin Janko dobio sina Leona. Janko je rođen u braku s Majom Nikšić. Nakon toga se 1983. godine oženio Ljiljanom iz Beograda. Razveli su se nakon samo 21 dan, čime je Frano oborio hrvatski rekord u trajanju braka. Deset godina kasnije stupio je u treći brak sa slovenskom manekenkom Živom Stupnik, s kojom je dobio i dvoje djece.


Frani Lasiću etiketa jednog od najpoželjnijih muškarca nikad nije ništa značila