RUŠI REKORDE

U sedam dana 'Svećenikovu djecu' pogledalo 53.000 ljudi

10.01.2013 u 17:53

Bionic
Reading

Novu komediju Vinka Brešana, 'Svećenikova djeca', u kojoj su glavne uloge ostvarili Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn, Jadranka Đokić, Marija Škaričić i Goran Bogdan u prvih sedam dana kinodistribucije pogledalo je 52.765 gledatelja, čime ovaj domaći blockbuster nastavlja rušiti rekorde gledanosti!

Podsjetimo, 'Svećenikovu djecu' u kinootvaranju pogledalo je čak 33.759 ljudi, što je apsolutni rekord nekog domaćeg filma od osamostaljenja Hrvatske, a možda i više.

Budući se radi o prvim hrvatskom filmu u 2013. godini, ovaj rezultat poslužit će kao dodatni poticaj za čim uspješnije plasiranje nadolazećih domaćih filmova među publikom. Također, 'Svećenikova djeca' nalaze se na odličnom putu da svrgnu s trona film 'Što je muškarac bez brkova' koji i dalje slovi kao najgledaniji domaći film 21. stoljeća (preko 150 tisuća gledatelja).

Osim toga, rezultat od preko 52 tisuće gledatelja u samo sedam dana govori u prilog činjenici da je domaća publika itekako zainteresirana za domaći film te je spremna i voljna podržati i poticati domaću kinematografiju.

Sinopsis:

Don Fabijan, mladi svećenik na dalmatinskom otoku, da bi povećao natalitet u mjestu, počinje bušiti zapakirane kondome. Zbog toga se udružuje s prostodušnim trafikantom i pomahnitalim apotekarom, te oni zajedno, potajno, ukidaju svu kontracepciju na otoku. Nakon početnih uspjeha, mnogih poroda i vjenčanja, stvari se počinju komplicirati. Naposljetku, na otok je primoran doći i biskup kako bi izvidio o čemu se zapravo radi...