ČAROBNA VEČER

Trijumfalan povratak Esme Redžepove u Split nakon 30 godina

06.07.2016 u 16:14

  • +20

Koncert Esme Redžepove u Splitu

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Bionic
Reading

Petu godinu zaredom splitski memorijalni park Sustipan - nekadašnje groblje, danas vjerojatno najspektakularnija pozornica na obali - ugostio je San sustipanske noći, dvodnevni festival biranih izvođača iz Hrvatske i regije. Prva večer pripala Esmi Redžepovoj, kraljici romske glazbe koja se vratila u Split nakon punih trideset godina

'Makedonsko devojče' bilo je vidljivo uzbuđeno i zbog te činjenice, ali i čarobnog ambijenta: nešto više od tisuću posjetitelja na početku koncerta lijeno se izvalilo na prigodno postavljenim dekicama i ležaljkama da bi već nakon nekoliko pjesama nastao urnebes. Publika se ispred pozornice, ali i u udaljenim dijelovima gledališta, na momente samoorganizirala u - kolo.

'Neka živi Hrvatska, neka živi Makedonija', poručila je Esma Redžepova pri kraju koncerta. Nakon toga za tportal je ukratko prepričala dojmove: 'Zaista čarobno: s jedne strane more, mi u šumi pod zvijezdama, a na drugoj strani svjetla grada. Oduševljena sam! A publika je reagirala prekrasno, kao i uvijek', kazala je.

Atmosfera s koncerta Esme Redžepove


Na drugoj večeri Sna sustipanske noći u srijedu navečer nastupaju The Frajle sa svojim jedinstvenim pravcem nazvanim 'vojvođanski tango'.

Publika se na momente samoorganizirala u - kolo