VELIKA POČAST

Travolti nagrada za životno djelo Zuerich Film Festivala

14.08.2012 u 17:46

Bionic
Reading

Travolti (58) će nagrada biti uručena na svečanom otvaranju osmog po redu Zuerich Film Festivala 20. rujna

Američki glumac John Travolta dobitnik je ovogodišnje nagrade za životno djelo Zuerich Film Festivala, koji se održava od 20. do 30. rujna u tome gradu.


Kako piše The Hollywood Reporter, Travolti (58) će nagrada biti uručena na svečanom otvaranju osmog po redu Zuerich Film Festivala 20. rujna, uoči gala premijere novog filma trostrukog oskarovca Olivera Stonea 'Divljaci' u kojemu Travolta igra jednu od glavnih uloga, zajedno s Taylorom Kitschom, Aaronom Johnsonom i Blake Lively.

'Uzbuđeni smo što ćemo moći pozdraviti Johna Travoltu u Zuerichu i odati mu tu počast, u čast njegove fascinantne karijere', kazao je direktor ZFF-a Karl Spoerri.

Festival su 2005. utemeljili današnji direktori Spoerri i Nadja Schildknecht, želeći publici ponuditi uvid u rad mladih neetabliranih filmaša iz čitavog svijeta i poticati razmjenu ideja između poznatih svjetskih filmskih imena, mladih nada i javnosti. Festival je u međuvremenu postao jedan od vodećih svjetskih filmskih festivala, čiji se program razvio u središnju platformu za otkrivanje i promociju nezavisnih glasova i mladih filmskih nada te središnje mjesto za mnoge europske i svjetske premijere.

Festival organizira Spoundation Motion Picture GmbH iz Zuericha, u suradnji s lokalnim institucijama i sponzorima.