POGREB GLUMAČKE LEGENDE

Tony Curtis sahranjen s iPhoneom

05.10.2010 u 18:30

Bionic
Reading

Legendarni holivudski glumac Tony Curtis sahranjen je s omiljenim predmetima među kojima se našao i iPhone

Tonyja Curtisa na posljednje počivalište ispratilo je 400 ljudi, među kojima su bili njegova šesta supruga Jill Curtis, kći Jamie Lee Curtis, Arnold Schwarzenegger i Kirk Douglas, koji je sa 94 godine na leđima bio jedan od počasnih nositelja kovčega.

'Tony nije volio sahrane. On je volio da to bude više kao proslava', rekla je Jill Curtis. Sam pogreb bio je na tragu njezinih riječi: okupljeni su se dobro nasmijali gledajući inserte njegovih slavnih komičnih uloga, između ostalih i Stonyja Curtisa iz Obitelji Kremenko

Arnold Schwarzenegger spomenuo je kako je Curtis bio dovoljno hrabar da se sa 80 godina slika gol golcat za Vanity Fair, ujedno se sjetivši vlastitih početaka u Hollywoodu, kad mu je Curtis bio mentor. Kad god su ga ismijavali zbog smiješnog imena i jakog naglaska, Schwarzenegger kaže da mu je Tony govorio: 'Ništa ne brini, uspjet ćeš. I meni su to isto govorili kad sam došao ovamo, pa sam ipak uspio.'

Glumica Jamie Lee Curtis rekla je da je njezin otac 'uvijek bio pomalo meshuggah (u slobodnom prijevodu s jidiša – luckast), ali uvijek pun života. Otac i kćer dugo nisu bili u dobrim odnosima, ali su se kasnije pomirili i on je na njezinu filmsku karijeru bio ponosniji nego na svoju.

Po Curtisovoj želji, u kovčegu su s njim sahranjeni njegovi omiljeni predmeti: šešir Stetson, Armanijev šal, iPhone i primjerak njegove omiljene knjige, romana 'Anthony Adverse' iz kojeg je odabrao scensko ime.