NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Weasela Waltera

31.03.2011 u 15:29

Bionic
Reading

U zagrebački klub KSET 5. travnja dolazi najnoviji u nizu projekata iza kojeg stoji hiperproduktivni, nekad čikaški, a danas kalifornijski, skladatelj multi-instrumentalist Weasel Walter, a kojeg smo u ovom gradu imali sreću vidjeti i čuti u više navrata. Tportal.hr poklanja 2x2 ulaznice najbržim čitateljima

Bilo da se radi o njegovim legendarnim The Flying Luttenbachersima, u kojima je svoju čikašku karijeru svojevremeno započeo i veliki Ken Vandermark, ili pak o nekom od sve brojnijih mu suradnji s imenima kao što su Peter Evans, Jim O'Rourke ili Peter Brötzmann, rezultat je uvijek podjednako frenetičan i eksplozivan. Filtrirajući kroz svoje bubnjanje utjecaje no wavea, noise rocka, punka, death metala i, naravno, free jazza, Weasel je stvorio prepoznatljiv i sebi svojstven improvizatorski izraz kojim obilježava ama baš svaki projekt u koji je uključen, a koji do punog izražaja dolazi na ludo energičnim nastupima.

Ovoga ćemo puta Weasela gledati u triju sa sedamdesetogodišnjim njemačkim saksofonistom Mariom Rechternom i francuskim gitaristom Sheikom Anorakom s kojima je u svega nekoliko mjeseci za Gaffer Records (Mats Gustafsson, MoHa!, Talibam...) objavio dva albuma i s kojima svira prvu veliku europsku turneju.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Miroslava Jaramaz
Boran Mitrović

Dobitnici ulaznice podižu na ulazu u klub na dan koncerta, uz predočenje osobne iskaznice.