NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Granta Harta u KSET-u

16.03.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Žedno uho Vas poziva na koncert Granta Harta, koji će se održati u petak, 18. ožujka u KSET-u, s početkom u 20.45 sati. Tportal.hr ovom prilikom poklanja 2x2 ulaznice najbržim čitateljima koji odgovore točno na nagradno pitanje

Dvadeset mu je godina trebalo da se vrati u Zagreb, a sad ga imamo priliku vidjeti dvaput u manje od godinu dana. Granta Harta se s punim pravom smatra jednom od ključnih osoba suvremene američke glazbe jer je kao suosnivač, bubnjar, pjevač te autor nekih od najljepših pjesama iz ostavštine legendarnih Hüsker Dü ostavio neizbrisiv trag na rock glazbi protekla tri desetljeća. I ne samo to, svojim je ogromnim skladateljskim darom i nepogrešivim osjećajem za pop melodiju, najčešće dobro zakamufliranima pod zidom gitarske buke, Hart udario temelje onoga što je danas znano kao indie rock.

Danas, gotovo 25 godina od raspada ovog, uz Pixies zasigurno najutjecajnijeg američkog nezavisnog rock benda osamdesetih, bez ikakvih komercijalnih pretenzija i pokušaja naplate starih zasluga, Hart putuje svijetom s gitarom u ruci odazivajući se na entuzijastične pozive mnogih ljudi kojima je svojim predivnim pjesmama mijenjao živote.

Prepuni je Teatar &td tako lani uživao u presjeku Hartove karijere, gdje je uz materijal s novog albuma te ostale pjesme iz njegovog samostalnog opusa, dobar dio koncerta bio posvećen Hüsker Dü materijalu kojeg je upravo on svojevremno skladao i pjevao pa je tako velika većina sretnika po prvi put imala prilike čuti autentične izvedbe  ezvremenskih indie hitova poput: 'Diane', 'She Floated Away', 'Green Eyes', 'Pink Turns To Blues', 'Girl Who Lives On Heaven Hill', 'Flexible Flyer', 'Don’t want to Know if You Are Lonely' i mnogih drugih.

Za one koji tu večer nisu bili u &TD-u ovo je prilika za ispravak propuštenog, a ostali će, sigurni smo, rado ponoviti ovo iskustvo u još intimnijem i za ovo priliku pogodnijem okruženju.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Sanja Frlan
Davor Bajs

Ulaznice se podižu na ulazu u klub na dan koncerta, uz predočenje osobne iskaznice.