VELIKO FINALE 19. SFF-A

Tko će osvojiti Srca Sarajeva?

24.08.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Dodjelom nagrada Srce Sarajeva u više kategorija u subotu će biti završeno 19. izdanje Sarajevo Film Festivala

Festivalska publika u subotu će saznati koji će filmovi iz Natjecateljskog programa Igrani, Dokumentarni i Kratki film dobiti prestižne nagrade Srce Sarajeva, kao i tko su najbolji glumac i glumica 19. SFF-a.

Podsjećamo, ovogodišnji Natjecateljski program – igrani film predstavio je devet filmova, od čega pet svjetskih i četiri regionalne premijere. Selekciju Natjecateljskog programa – dokumentarni film ove godine predstavlja 21 ostvarenje, od kojih je bilo sedam svjetskih, četiri međunarodne i deset regionalnih premijera.

U kategoriji Natjecateljskog programa – kratki film prikazano je ukupno deset filmova, od čega su dvije svjetske, tri međunarodne i pet regionalnih premijera.

Spomenimo i to da je nakon osam festivalskih večeri prema ocjenama publike trenutačno u vodstvu igrani film Srdana Golubovića Krugovi' s ocjenom 4,86 te dokumentarni film 'Svijet koji nije naš', čiju režiju potpisuje Mahdi Fleifel, s ocjenom 4,74.

U kategoriji Igrani film 'Krugove' slijede filmovi 'Omar', 'Plava je najtoplija boja', 'Epizoda u životu berača željeza' te 'Short Term 12'.

U kategoriji dokumentarnog filma 19. Sarajevo film festivala,na drugom mjestu je 'Gangster te voli', trećem 'Čuvari kapije', četvrtom 'Čin ubijanja' te potom 'Infiltrator'.