BATA ŽIVOJINOVIĆ

'Tito je pipkao statistice i mlade glumice'

03.04.2010 u 12:44

Bionic
Reading

Bata Živojinović (76) usprkos godinama ima velike planove pred sobom, među kojima je i otvaranje srpskog restorana u Kini. U pauzama planiranja prisjeća se živopisne i bogate prošlosti

'Znao sam da je Tito volio 'propupale omladinke', ali me je jednom baš iznenadio. Na snimanju filma 'Bitka na Neretvi' malo-malo pa bi pipkao statistice ili mlade glumice. U to vrijeme bile su u modi mini suknje i koja god bi mu se djevojka približila on bi je štipnuo. One su šutjele i smješkale se, a ja sam mu u šali dobacio: 'Sram vas bilo!' Tito se okrenuo i rekao mi: 'Šuti, mali!', prisjetio se za Press Bata Živojinović događaja sa snimanja filma. 

Živojinović će uskoro proslaviti 55 godina umjetničkog rada, povodom čega će mu biti objavljena luksuzna monografija. Osim toga, ne posustaje te se planira posvetiti ugostiteljstvu u Kini, gdje je jako popularan film 'Valter brani Sarajevo'. 'Planiram u Pekingu otvoriti restoran Valter s najboljim srpskim specijalitetima', iznio je svoje planove legendarni srpski glumac.