POMELA KONKURENCIJU

Taylor Swift trijumfirala na dodjeli MTV nagrada

12.11.2012 u 09:51

Bionic
Reading

Taylor Swift osvojila je tri nagrade i očarala svojim energičnim, cirkusom nadahnutim nastupom. MTV Europe posmrtno je nagradu svjetske ikone dodijelio Whitney Houston

Superzvijezda Taylor Swift velika je pobjednica sinoćnje dodjele MTV Europe Music Awards u Frankfurtu. Okrunjena je s tri nagrade, a Kanye West za razliku od reakcije prije tri godine, nije rekao ni riječ, piše Daily Mail. Swift je doslovce pomela konkurenciju osvojivši nagradu za najbolju žensku izvedbu, najbolju živu izvedbu i najbolji izgled.

Iako je Kanye bio u Njemačkoj kako bi podržao svoju djevojku Kim Kardashian, nije uletio na pozornicu kao što je učinio 2009. kad je Taylor također osvojila nagradu MTV-ija.

Uspjehu Taylor Swift približio se samo Justin Bieber, a osvojio je nagradu za najboljeg muškog izvođača, najbolji pop bend i najbolju svjetsku pozornicu. Bieber nije mogao prisustvovati dodjeli nagrada zbog koncerta koji će u ponedjeljak održati u Brooklynu.

Carly Rae Jepsen također je velika pobjednica - dobila je nagradu za najbolju pjesmu, hit 'Call Me Maybe' podigao je publiku na noge.

Britanski bend One Direction također nije mogao prisustvovati na dodjeli nagrada iako je osvojio dvije nagrade. Lana Del Rey dodijelila je Taylor jednu nagradu, a i sama otišla s nagradom za najbolji alternativni nastup. Južnokorejska pop senzacija PSY osvojio je nagradu za najbolji video, a Nicki Minaj, koja nije mogla biti u Frankfurtu, osvojila je nagradu za najbolji hip hop nastup.

Taylor je zaključila show u velikom stilu izvedbom hita 'We Are Never Getting Back Together' u kojoj je odjevena kao direktorica cirkusa plesala pod kišom konfeta i vatrometom. Nakon svečanosti, Taylor je na Twitteru napisala svojim obožavateljima napisala: 'Kakva luda noć! Poklonili ste mi čak tri nagrade EMA! Volim vas!'

Evo popisa dobitnika MTV EMA:


Najbolja pjesma - Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
Najbolja nova izvedba – One Direction
Najbolja ženska izvedba - Taylor Swift

Najbolja muška izvedba - Justin Bieber
Najbolja pop izvedba - Justin Bieber
Najbolji nastup u živo - Taylor Swift
Najbolja hip-hop izvedba - Nicki Minaj
Najbolja rock izvedba - Linkin Park
Najbolja elektronička izvedba - David Guetta
Najbolja alternativna izvedba - Lana Del Rey
Najbolji video - Gangnam Style (PSY)
Najbolji video - Taylor Swift
Najveći obožavatelji – One Direction
Najbolji svjetska izvedba - Han Geng
Najbolja svjetska pozornica - Justin Bieber
Globalna ikona - Whitney Houston