TARRA IZIAH IN DER MÜHLEN

'Tata mi je menadžer, ali prije svega prijatelj'

21.10.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Tarra Iziah in der Mühlen, kći glazbenog producenta Tome in der Mühlena i člana žirija showa Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato', jedna je od plesačica koju možemo gledati u showu. Do sada je nastupila u nekoliko plesnih točaka, bila je dio plesača i u prvoj sezoni, a viđat ćemo je i u sljedećim transformacijama. Iza 21-godišnje plesačice već je bogato plesačko iskustvo i znanje

Osim što uživa u nastupima u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', Tarra Iziah in der Mühlen uživa i u društvu tate Tome, poznatog producenta koji svake nedjelje ocjenjuje transformacije natjecatelja.

'Tata mi je menadžer, a prije svega prijatelj', ističe plesačica kojoj je očeva pomoć dragocjena. Ponosna je na njega pa joj je drago što uz njega može biti dio ekipe iz showa. Ondje je došla na poziv koreografa Igora Barberića.

Već s tri godine Tarra je počela plesati u jednoj od najboljih svjetskih akademija za ples Alvin Ailey. Ondje je bila rano zapažena i dobila solo uloge u njihovim predstavama, a od tada se školovala i plesala u najboljim studijima New Yorka i Los Angelesa: Ballet Academy East, Milenium LA, čiji su članovi među ostalim bili i izvođači poput Christine Aguilere, Justina Timberlakea i Pussycat Dolls. 

'Pripremam se za akademije izvan Hrvatske, tata i ja krećemo s novim projektima, a i s prijateljicom Petrom Andročec radim na otvaranju bloga koji će biti pravo osvježenje za hrvatsku scenu', otkrila nam je. Tarra smatra da ples u Hrvatskoj nije cijenjen kao vani.

'Usprskos tome da u Hrvatskoj ima vanrednih plesača mnogih ih koriste samo kao ukrase, a ne kao osobe koje na taj način izražavaju sebe. Moje znanje u tom području se ne može ocijenit. Moje iskustvo izvana nema baš neku primjenu u većini poslova u Hrvatskoj', rekla je. Dodaje kako vani nije dovoljno baviti se jednom umjetnošću kao što je ples, jer uz to dolazi i gluma i pjevanje, pa da se morala prilagoditi tome kako bi došla do svog cilja.

Najbolji savjet koji je dobila od njega je taj da uvijek bude svoja, a plesni uzor joj je mama Miriam.
'Odrasla je s istom voljom za plesom kao ja premda je otišla u drugi smjer', kaže Tara koja bi jednog dana voljela otvoriti svoju plesnu školu.


Tata joj je i prijatelj i menadžer


Tarra je sudjelovala u trasformacijama u kojima ćemo je i dalje gledati


Mladoj plesačici plan je jednog dana otvoriti svoju plesnu školu