PJEVAČICA POSTALA BLOGERICA

Tajči za HuffPo napisala dirljiv tekst o Hrvatskoj

09.03.2015 u 19:42

Bionic
Reading

Iako već dug niz godina živi u Americi, pjevačici itekako nedostaje rodna zemlja

Tatjana Matejaš Tajči nedavno je postala blogerica na Huffington Postu, a u jednom od svojih tekstova nekadašnja tinejdžerska zvijezda osvrnula se i na Hrvatsku.

Amerikancima je željela dati do znanja kako se zemlja u kojoj je nekad živjela, unatoč turističkom uspjehu, kulturnim i prirodnim ljepotama, svakodnevno bori s recesijom i siromaštvom.

'Kad je moj suprug, američki pustolov, prvi put posjetio Hrvatsku 1999, ostao je iznenađen velikim brojem dizajnerskih dućana, skupih automobila i lijepih kafića u kojima su bili dobro odjeveni i lijepi ljudi. Bilo je to u izravnom kontrastu s onim što je znao o borbi ove zemlje da se izgradi nakon rata devedesetih godina. Hrvati vole svoju ostavštinu, prekrasnu zemlju, hranu i kulturu. No velik je problem to da priznaju sami sebi kako su na neki način i negdje podbacili', piše Tajči i nastavlja.

'U SAD sam se preselila s 21 godinom i tada mi je najveći šok bilo to da moram promijeniti svoj stav prema neuspjehu. Strah od neuspjeha i poniženja može nas učiniti pasivnima. Često tada znamo odustati nadajući se da će neka dobra vila ili sustav popraviti naše probleme. Posljednjih godina putovala sam Hrvatskom i uvjerila se u to da se puno ljudi budi, odlučni u namjeri da zasuču rukave i krenu naprijed prema solidarnosti i snazi. Sve to unatoč nasilnicima i sustavu koji i dalje želi da se sramimo vjerujući da smo bespomoćni. Hrvatska je tek mali primjer svijeta u kojem živimo. Svijet bi se trebao probuditi i shvatiti svoju ljepotu te unutrašnju snagu kako bi se mogao oduprijeti onima koji ne znaju upravljati resursima i bogatstvom', zaključila je pjevačica.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.