'THE VOICE'

Tajana oduševila žiri i opravdala status favorita

06.03.2016 u 11:35

Bionic
Reading

Glas, emocije ili uvjerljivost? upitala se na početku večerašnje emisije Iva Šulentić najavljujući novih sedam pjevačkih dvoboja u popularnom showu HTV-a 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske'

Večer je otvorio tim Ivana Dečaka pa su tako prvi nastupili Dorotea i Vedran. Otpjevali su pjesmu 'Roxanne', a njihov im je mentor rekao da je doslovce ostao bez riječi dok ih je slušao i da bi ih oboje volio čuti u daljnjem natjecanju. Ipak, morao se odlučiti za jednog kandidata i odabrao je Vedrana jer, kako kaže, ima jedan nevjerojatan glas. Iako su imali to pravo, Dorotei od preostalih članova žirija nitko nije dao glas te je ona napustila show.


Idući par bio je Jacquesov, a na pozornicu 'The Voicea' popele su se Stela i Rea. Djevojke su izvele pjesmu 'American boy', no dalje je mogla proći samo jedna. 'Odradile ste lavovski dvoboj, prezadovoljan sam', rekao im je Jacques dok je Indira dodala kako su djelovale sretno i zadovoljno, no da malu prednost daje Rei. Njihov mentor odlučio je da s njim natjecanje nastavlja upravo Rea. Ostali članovi žirija nisu pritisnuli gumb kojim bi Steli omogućili da nastavi natjecanje tako da je za nju ova glazbena avantura završila.


Katarina i Ruža iz tima Indire otpjevale su veliki Adelin hit 'Rolling in the deep'. Već nakon nekoliko taktova digle su publiku u studiju na noge, baš kao i Indiru, Tonyja, Jacquesa i Ivana. Svi su se složili da ni jedna ni druga nisu imale tremu te će im njihova izvedba još dugo ostati u sjećanju. 'Djevojke, ja vas obožavam i ovo mi je najteža odluka dosad', rekla im je mentorica Indira koja je za pobjednicu dvoboja izabrala Ružu. Nažalost, Katarina je napustila show jer joj ostali članovi žirija nisu dali glas za nastavak natjecanja.


Na pozornicu su se ponovno popeli članovi Indirina tima. Alen i Ana otpjevali su pjesmu Zorice Kondže i Tedija Spalata 'Zar je voljeti grijeh'. 'Vas dvoje ste najstariji u showu, a ovom ste pjesmom dokazali da godine nisu važne', rekla je Splićanki i Zadraninu mentorica. Toniju i Jacquesu za nijansu je bila bolja Ana, koja je naposljetku i pobijedila u dvoboju. 'Ti si ovom pjesmom prošetala kao splitskom rivom dama za kojom se svi okreću', nahvalila je Indira Anu. Ni Alenu nitko od žirija nije pritisnuo gumb za nastavak natjecanja, tako da je napustio show.


Sanja i Ivo iz Tonijevog tima pjevali su pjesmu 'I lived' američkog sastava OneRepublic. 'Ovo će zaista biti teška odluka', rekao im je Tony, a s njim su se složili i njegovi kolege. 'Moja odluka je da sa mnom dalje u tim Tony ide Sanja', odlučio je pjevač rekavši Splićaninu Ivi da se nije dovoljno opustio do kraja, ali da vjeruje u njega. Baš kao i njegovi prethodnici, on napušta natjecanje jer mu nitko od žirija nije dao priliku da nastavi pustolovinu u 'The Voiceu'.


Pretposljednje su pjevale Tajana i Mirta iz Dečakovog tima. Izvele su pjesmu 'Flashligt' kojom su oduševile žiri. 'Vas dvije ste se skompale, bile ste kao dvije sestre i baš mi je teško. Ipak, jasno je. S Tajanom idem dalje', rekao je Ivan. A prvi put u večerašnjoj emisiji kući nisu otišla oba kandidata iz istog tima jer je Jacques odlučio Mirtu uzeti k sebi i preuzeti je u svoj tim.


Kandidati iz Ivanova tima opet su pjevali sljedeći, ovoga puta Marjan i Ivan. Izveli su pjesmu 'Down in the past' i priuštili jedan pravi rock n roll za kraj. Većina se složila da je Ivan dominirao scenom jer je bio kompletniji, za razliku od Marjana koji je sramežljivo izveo zadanu pjesmu. Ipak, njihov je mentor izabrao Marjana za nastavak natjecanja, a Ivanu nitko nije pritisnuo gumb, tako da je završio svoj glazbeni put u 'The Voiceu'.