U 18 DANA

'Svećenikovu djecu' pogledalo preko sto tisuća gledatelja!

21.01.2013 u 13:21

Bionic
Reading

S ukupnim rezultatom od 108.251 gledatelja, nova komedija Vinka Brešana pretekla je 'Maršala' i tako postala treći najgledaniji domaći igrani film u Hrvatskoj!

Komedija 'Svećenikova djeca' ne prestaje izazivati zanimanje kod domaće publike i istim tempom puni kino dvorane diljem Hrvatske, o čemu svjedoče najnovije brojke gledanosti! Naime, u samo 18 dana film je pogledao 108.251 gledatelja čime je postao tek četvrti igrani hrvatski film u povijesti koji je uspio prijeći magičnu brojku od sto tisuća gledatelja. U skladu s tim podacima, 'Svećenikova djeca' zasad se nalaze na trećem mjestu najgledanijih hrvatskih igranih filmova od osamostaljenja

Redatelj Vinko Brešan tako je ostvario impozantan redateljski uspjeh: od pet najgledanijih hrvatskih kino filmova u posljednje 22 godine režirao ih je čak tri!

Film o svećeniku koji dolazi na mali hrvatski otok i u želji da poveća natalitet započne bušiti kondome udruživši se s lokalnim prodavačem na kiosku i ljekarnikom krenuo je u službenu distribuciju prije tri tjedna, 3. siječnja. Već prvog vikenda oborio je prvi rekord – s impresivnih 33.759 gledatelja postao je domaći film s uvjerljivo najboljim kino otvaranjem od osamostaljenja Hrvatske do danas.

Ovoga je vikenda u kinu Cineplexx Centar Kaptol u Zagrebu nagrađen jubilarni 100-tisućiti gledatelj, točnije gledateljica. Radi se o gospođi Nadi Valent iz Zagreba koja je u pratnji svoga supruga došla pogledati film nakon što je o njemu čula pozitivne kritike, a povodom kupnje njezine jubilarne kino ulaznice glumci iz filma Marija Škaričić i Nikša Butijer uručili su joj poklon: mobitel, pet filmskih hitova na DVD-u u izdanju Continental filma te Cineplexx karticu 'Posebni prijatelj' pomoću koje će gledateljica u sljedećih godinu dana svakoga dana moći besplatno gledati filmove u Cineplexx kinima u Zagrebu Osijeku i Splitu.

Uz 'Svećenikovu djecu' najgledaniji domaći igrani filmovi od osamostaljenja su 'Kako je počeo rat na mom otoku' koji je također režirao Vinko Brešan (preko 340 tisuća gledatelja) i 'Što je muškarac bez brkova' redatelja Hrvoja Hribara (preko 150 tisuća gledatelja). Ovim rezultatom i kino distribucijom na samom početku 2013. godine, 'Svećenikova djeca' svakako će poslužiti kao poticaj za što bolje i kvalitetnije plasiranje domaćih filmova među publikom. Kino rezultat 'Svećenikove djece' također je i dokaz da je domaća publika željna domaćih filmova te da je svakako spremna i voljna podržati i poticati hrvatsku kinematografiju.