SLUČAJAN SPOJ

Što je to za Eciju meditacija, a za Anu potpuno novi svijet?

02.03.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Glumica Ecija Ojdanić i voditeljica na CMC televiziji Ana Radišić ovih dana ne mogu sakriti svoj ponos i radost. Istinske zaljubljenice u trčanje proteklog vikenda su na Splitskom polumaratonu istrčale 21 kilometar i postigle vrhunske rezultate. Ecija je na svoj uspjeh posebno ponosna jer je iza nje prvo sudjelovanje na polumaratonu, i to u gradu njezinog djetinjstva

'Trčanjem sam se počela baviti slučajno... Prestala sam pušiti i počela sama malo trčkarati više zbog straha od debljanja nego ozbiljnog treniranja. A kako se sve velike stvari dogode slijedom nekih čudnih, naoko nebitnih okolnosti, tako se i ovo moje trčanje razvilo. Imam prijateljicu koja se počela baviti trčanjem u pravoj školi trčanja. S njom sam nakon trčanja uspoređivala rezultate i shvatila da mogu pratiti njezin tempo. Ona me nagovorila da se prijavim na prvu utrku, Zagrebački cener. Atmosfera tijekom utrke, energija, zanos i solidan rezultat koji sam ostvarila za jednu rekreativku nagnali su me da se upišem u klub i počnem ozbiljnije trenirati', ispričala nam je glumica. Dodaje kako se između nje i trčanja dogodila velika ljubav.

U Splitu je Ecija istrčala svoj prvi polumaraton u životu. 'Htjela sam da to bude u gradu u kojem sam odrasla, uz podršku moje obitelji, sestre, roditelja. Ponosna sam na svoj uspjeh jer sam pretrčala polumaraton za dva sata i tri minute. Rekla bih da je trčanje stanje duha, svojevrsna meditacija', ističe Ecija. Kako trči u klubu, ondje je, kaže, stekla neka nova prijateljstva koja inače ne bi mogla ostvariti zbog svojih glumačkih i obiteljskih obaveza.


Ecija je popisu zanimanja dodala još jedno - polumaratonka

'Sretna sam što sam u 42. godini otkrila potpuno novi svijet koji me jako ispunjava, a istovremeno je zdrav i opuštajući', tvrdi glumica, a s njezinim mišljenjem slaže se televizijska voditeljica i urednica na CMC televiziji Ana Radišić.

I za nju je Splitski polumaraton imao posebno značenje. 'To je tatin rodni grad, a istrčala sam ga za sat i 57 minuta! Time sam postigla svoj osobni rekord u polumaratonu, odnosno pretrčanom 21 kilometru', pohvalila se Ana.

U trčanje se zaljubila prije dvije godine, kada je upisala Adidasovu školu trčanja, koja ju je, kaže, zahvaljujući trenerima dovela do prvog 21 kilometra i vjere da je sve moguće ako se nešto doista želi.

'U protekle dvije godine istrčala sam nekoliko polumaratona te dosta kraćih utrka. Trenutno sam članica AK Perpetuum mobile, a kako se rezultati na treninzima naočigled popravljaju, ljubav prema trčanju samo je sve jača. Treniram tri puta tjedno na Savskom nasipu ili u Maksimiru, a u rodnoj Rijeci uz more u Kostreni. Bez obzira gdje sam, treninzi se ne propuštaju, pogotovo u pripremnom periodu za utrke. Oni su mi zapravo ispušni ventil poslije svih obaveza. Od ljubljanskog polumaratona u listopadu imala sam zimsku pauzu kad je riječ o utrkama. Sada smo otvorili novu sezonu u kojoj slijedi najprije beogradski polumaraton u travnju, a zatim Wings for life u Zadru', ispričala nam je lijepa voditeljica.

Kao i Ecija, Ana uživa u sportu koji za nju ponajprije znači rekreaciju, zdravlje i užitak uz sjajnu ekipu i trenere te prijateljstvo. 'Energija koja vlada, utrke, upoznavanje gradova iz potpuno druge perspektive, odnosno iz tenisica, putovanja i podrška najmilijih u cilju - baš su velik izvor sreće i zato preporučujem trčanje svima, od sedam do 77 godina', smije se Ana.


Iza Ane je već nekoliko polumaratona i kraćih trka