TOP 12

Stigla nova porcija domaćih videospotova

30.06.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Redakcija portala Spotdepo.hr i ovog tjedna vam dostavlja frišku porciju novih video uradaka domaćih glazbenih snaga. U nastavku saznajte o kojim je glazbenicima riječ i kako zvuče i vizualno izgledaju spotovi za njihove nove singlove

Nina Romić - 'Obod šešira'

'Obod šešira' novi je video sa, od kritičara izuzetno nahvaljenog, novog albuma 'Stablo' zagrebačke kantautorice Nine Romić. Redateljica spota je Nina Romić a kamera i postprodukcija je djelo Marka Mrakovčića. Snimanje je obavljeno u Muzičkom salonu SC-a u kojem je 19. svibnja održana i koncertna promocija albuma 'Stablo', a uz Ninu i bend u spotu su glumili Marija Buljan i Mario Dobrić.

Ti Ritu Piri Pip - 'Funk & Roll'

Nakon odličnih singlova 'Cyberjunkie Facebook @' i 'Chuna', lokalno-instrumentalni sastav sedmorice veličanstvenih glazbenika, 'Ti ritu piri pip' iz Šibenika i okolice predstavlja novi singl i videospot - 'Funk & Roll'. Pjesma je snimljena u šibenskom studiju 'TRPP', glazbeni producent je Zvonimir Dusper Dus, glazbu su napravili Nino Rak i Tomislav Milović, tekst je djelo Nine Raka, dok aranžman potpisuje cijeli bend. Samo ime singla najbolje dočarava muziku koju stvara 'Ti ritu piri pip': žestok i melodičan funk, začinjen dozom iskonskog rocka, uz rijetko viđenu količinu pozitivne energije. Videospot 'Funk & Roll', režirao je Tomislav Dugandžić, za fotografiju je zaslužna Sanja Lydia Kulušić, make-up je radila Mia Bator, a za rasvjetu se pobrinuo Valentino Kursar / Mr. Sound. 'Funk & Roll' je treći singl/videospot s netom objavljenog drugog albuma 'TRPP-a' - 'Gram pameti'.

Zaratino feat. Jole - 'Ispod škura'

Mladi zadarski bend Zaratino prije mjesec dana objavio je album prvijenac 'Đir po gradu', a novi singl s albuma je suradnja s Jolom u veseloj ljetnoj pjesmi 'Ispod škura'. Za singl je snimljen i zabavan spot koji premijerno možete vidjeti večeras u Vijestima CMC televizije. Bend Zaratino osnovan je 2010. godine, a široj javnosti predstavili su se na festivalu zabavne glazbe Zadarfest s pjesmom 'Đir po gradu' za koju dobivaju nagradu za najbolje debitante. Od tada do danas snimaju spotove za nekoliko pjesama - 'U vitar riči' u duetu s Bepom Matešićem, veselu ljetnu pjesmu 'Barka' koja postaje njihov zaštitni znak, te pjesme 'Ideš li van Zdravka', 'Ona donila je sve', 'Na otoku' i 'Jedna lipa rič'. Na albumu 'Đir po gradu' osim prethodne suradnje s Bepom Matešićem, a ističu se i duet 'Gospe Loretska' sa Zoranom Jelenkovićem te novi singl 'Ispod škura' s Jolom.

 
Drop Dopers - '#Disko'

Drop Dopers je neobjašnjivi glazbeni fenomen nastao u Hrvatskoj početkom 21. stoljeća. Ljudi koji ih poznaju opisuju ih kao mirne i povučene sve dok ne odu u grad. Većinu svog životnog vijeka provode noću, a tijekom dana kreću se tajnim prolazima Zagreba. U svoje slobodno vrijeme najviše vole naručiti dostavu. Glavni i odgovorni su za širenje #DISKO nereda koji su počeli 2014. godine.



Vanna - 'Lopov'

Najzaslužniji za novi video broj je Andrija Vrdoljak koji je ujedno i redatelj, a evo što je rekao o samom snimanju spota: 'Atmosfera na snimanju spota je bila odlična! Vanna je bila sjajno raspoložena, a posebno sam zahvalan djevojkama koje plešu u spotu i njihovoj voditeljici plesnog studija Escape, Lidiji Iveković, što su svojim dobrim raspoloženjem pridonijele ukupnoj atmosferi spota. Važno je bilo to što se djevojkama na prvo slušanje pjesma jako dopala. Upravo to je bio naš cilj kada smo dogovarali detalje oko spota, da se vedra atmosfera pjesma Lopov prenese i u video spot. Na kraju, mislim da nam je to i uspjelo!'

Uz Vannu u spotu snimljenom na više lokacija u Zagrebu i studiju, pojavljuju se i prekrasne plesačice 'plesnog studia Escape'. Za odličan Vannin styling pobrinula se Lea Krpan, za make up zaslužna je Sanja Agić, dok su frizure plesačica i Vanne djelo Dijane Džaje Katić – Frizerski salon Ruža. Odličan tekst i još bolju glazbu ovoga puta potpisuje sama Vanna, dok je za vrhunski aranžman i produkciju zaslužan Predrag Martinjak P'eggy.

The Marshmallow Notebooks - 'You Can Tell Me Lies'

Ivana Kovać - 'Ludilo'



Lines and Colours - 'Solid Gold'

'Solid Gold' unatoč spominjanju 'Ria' i 'zlata', zapravo govori o ljubavi, koja je od početka vječna inspiracija ovog sve uspješnijeg hrvatskog trojca. Vokal Filip Jungić, basist Igor Kranjec i Saša Maček na bubnjevima i ovaj put nam žele poručiti da je istinska ljubav ta koja može mijenjati sve pa tako i ljudska srca. To je ljubav koju nitko ne može rastaviti i ljubav koja nas pokreće da u svemu budemo uspješniji i bolji.

Osim samih dečkiju iz benda Lines and Colours, na pjesmi su i ovaj put radili američki producenti Sean i Alex Silverman, koji su zaslužni i za uspješne pjesme ovog mladog benda 'Beautiful Addiction' i 'Love On Repeat'. Sudeći po svjetskoj produkciji, singl 'Solid Gold' zasigurno će postići jednako zlatan uspjeh kao i njegov prethodnik 'Beautiful Addiction', koji se može pohvaliti i prvim mjestom na internacionalnoj 'Top 40' ljestvici u Španjolskoj.

Tamburaši slavonske krvi - 'Kao ringišpil'

Tamburaši slavonske krvi (TSK), kojeg čine već provjerena glazbena petorka - Vjekoslav Filipović, Božidar Grgić, Ivan Rendulić, Vjekoslav Gregić i Davor Mihaljević, donose vam svoj četvrti singl 'Kao ringišpil'. Na prvu neobičan naslov pjesme, ali zapravo tema s kojom se svatko od nas često susreće, a da tog ponekad nismo ni svjesni, dobiva i svoj vizualni i iznimno originalan. Za ideju ovog prekrasnog video prikaza pobrinuo se pjevač TSK-a, Vjekoslav Filipović, dok su mu u režiji svoju profesionalnu pomoć pružili osječka glumica Katarina Arbanas te glumac i profesor Dramskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, Hrvoje Seršić.

Snimke za koje se na setu pobrinuo snimatelj Goran Šantar u montaži je u video spot upriličio Boris Sekulić. Već ranije spomenuti glumci Katarina Arbanas i Hrvoje Seršić, uz članove TSK, oživjeli su i neobične karaktere u ovoj video priči…

S3ngs - 'Hodao on (Brida)'

AUDIO

Tekst&Glazba: S3ngsi
Snimano: Studio Radiona
Snimanje perkusija: Studio Runaways
Koprodukcija za snimanje i edit: Luka Čabo
Miks i Master: NLO studio, Srđan Sekulović - Skansi
Violina i Viola: Petar Šimunić

VIDEO

Režija i Scenarij: Markus Von Schankermann
Editing: Robert Mužar
Finalizacija: Luka Hrgović

Alen Nižetić - 'Tvoje more'

Alenov novi singl 'Tvoje more' u potpunosti je opravdao velika očekivanja i postao je novi ljetni hit. Mali stilski zaokret prema pop rocku koji mu idealno odgovara, a nova pjesma je odlično prihvaćena od struke i publike! Alen Nižetić, zasigurno jedan on najboljih vokala koje imamo i koji je to u ovoj pjesmi najbolje demonstrirao, ovih je dana snimio spot za 'Tvoje more'. Redatelj spota je Matko Petrić koji je odlično vizualizirao pjesmu. 'Spot je rađen sa naglaskom na likovnost i atmosferu pjesme koja je specifična. Kombinirane su snimke iz novog „Aquariuma“ u Vranjicu i sinjskog polja', rekao je Matko Petrić.



Mladen Grdović - 'Samo more zna'

Ova pjesma kao i prethodni singlovi, spomenuti 'Crveni Ferrari' te 'Dvi sestre' - duet s Matom Bulićem, naći će se na njegovom novom studijskom albumu koji će predstaviti na jesen.