'VJETAR U KOSI'

Stankovića oduševila baka koja je zarobila pilota

19.10.2015 u 17:46

Bionic
Reading

Putopisni dokumentarac Aleksandra Stankovića 'Vjetar u kosi' vraća se ove jeseni na program HRT-a u svojoj drugoj sezoni. I ove sezone novinar i urednik krstari motorom donoseći nam zanimljive priče o ljudima, događajima i zanimljivostima s puta

'S ekipom HRT-a prošao sam oko 3.500 kilometara. od Učke do Korčule usput posjećujući Klenovicu, Senj, Tulove grede, Manastir Krka, Split, Zadar, Dugi otok, Šoltu, Ugljan, Biokovo, Imotski, Ston, Pelješac i Korčulu. Kao i u prošloj sezoni, i u ovoj je naglasak bio na zanimljivim ljudima koje smo usput sretali od 80-godišnje bake koja je u Domovinskom ratu zarobila neprijateljskog pilota do čovjeka koji u zaleđu Imotskog na 600 metara nadmorske visine uzgaja masline', izjavio je Aleksandar Stanković.

Novinar i voditelj popularne emisije 'Nedjeljom u 2', jednog od najdugovječnijih talk showova u Hrvatskoj na putopis se odlučio jer boli njih i motore. Cilj putopisa mu je bio da kroz različite zanimljive ljude prikazati kontinentalni dio Hrvatske.

U serijalu se spuštao u pećinu, vozio sportske motore na Grobniku, u Bibinjama ronio s profesionalnim roniocima, stao u boks ring jednom opasnom boksaču, posjetio ribara kojem je podignut spomenik, a tijekom svog putovanja upoznao je i brojne zanimljive motoriste.

'Serijal je sniman 22 dana, a bit će prikazano četiri epizode od po 52 minute', najavio je Stanković. Nova sezona serijala 'Vjetar u kosi' počinje u 22. listopada na 1. programu Program HTV-a.


Aleksandar Stanković poznati je ljubitelj motora