PREDUGO SU PJEVALI

Springsteenu i McCartneyu isključili mikrofone

15.07.2012 u 20:23

Bionic
Reading

Bruce Springsteen je morao u subotu navečer u tišini otići s pozornice u londonskome Hyde Parku jer mu je organizator isključio mikrofon, piše Guardian

U Hyde Parku vrijedi odredba o zabrani buke nakon 22 sata, a Springsteenov je koncert već trajao pola sata dulje nego što je smio kad su gradske vlasti odlučile djelovati. Springsteen je na festivalu Hard Rock Calling u duetu s Paulom McCartneyem upravo bio izveo pjesmu Beatlesa I Saw Her Standing There' i 'Twist and Shout' kojom završava koncert, ali kad su Boss i Sir Paul htjeli zahvaliti publici, mikrofoni su im isključeni.

Springsteen je poznat po dugačkim koncertima i dotad je već svirao više od tri sata, plesao s djevojkama iz publike i ispunjavao glazbene želje. Jedan je obožavatelj na transparentu napisao na koliko je već koncerata, među ostalima i u Parizu i u Madridu, tražio razmjerno nepoznatu pjesmu 'Take 'Em As They Come'. Kad ga je Springsteen ugledao, zahvalio mu je na 'velikoj investiciji' i rekao: 'Večeras, prijatelju, imaš sreću. Čut ćeš tu prokletu stvar'.

Jednu je pjesmu s Bossom i E Street Bandom otpjevao John Fogerty iz Creedence Clearwater Revivala, a dvije i Tom Morello iz Rage Against The Machine. Nakon što je raspalio publiku hitovima poput 'Born In The USA' i 'Because The Night', pozdravio je Paula McCartneya i s njime otpjevao hitove Beatlesa 'I Saw Her Standing There' i 'Twist and Shout', ali dvojica slavnih pjevača nisu uspjela zahvaliti publici i s pozornice su otišli u tišini.