INTERVJU: BACKSTREET BOYS

Solo pjevač mora biti spreman na šibe i batine

08.10.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Backstreet Boys u intervjuu govore o ponovnom okupljanju, novom albumu, danima slave te želji da se vrate na taj zvjezdani put i načinima na koje će to učiniti

Recite nam nešto o svom novom albumu 'This Is Us'.

Nastup Backstreet Boysa 2008. godine u kineskom Nanjingu
AJ: 'This Is Us' jesmo - mi! Album je skup odličnih pjesama kojima se jako ponosimo. Gotovo godinu i pol dana smo radili na albumu. Na njemu smo imali priliku raditi po prvi put s nekim fenomenalnim producentima poput T-Paina, RedOnea i Jima Jonsina. Također smo ponovno radili s Maxom Martinom te Claudeom Kellyjem i Ryanom Tedderom. To smo upravo mi kao što smo nekad bili – zvuk Backstreet Boysa, ali uronjen u današnjicu, i, nadam se, budućnost. Vjerujemo da ćete uživati.

Brian: Vrlo smo uzbuđeni zbog svega toga. Počeli smo snimati prije godinu i pol i taj cijeli projekt nam je vrlo važan. Novi album je upravo spoj naše prošlosti i onoga čemu bismo voljeli stremiti u budućnosti. Prije nekoliko godina bili smo izuzetno uspješni i nadam se da ćemo se s vremenom dodatno razvijati i glazbeno mijenjati. Tako da smo vrlo uzbuđeni oko albuma i nadamo se da će fanovi to prepoznati.

Svi ste radili i na solo projektima. Što vam je draže, raditi samostalno ili zajedno?

Nick: Puno je lakše u bendu, mislim. Recimo, ne trebaš odgovarati na sva pitanja u intervjuu. Ja mogu otići, a dečki će odgovarati i u moje ime, tako da je i to jedna od prednosti. Također, veliki je pritisak na solo pjevaču, osoba mora biti mentalno izuzetno jaka i spremna na sve.

Howie: I na batine!

Nick: I šibanja. Pogledajte AJ-ovo rame.

AJ: Da! Jako boli. I svrbi.


Već ste postigli izuzetno mnogo u svojim karijerama. Jesu li vam ostali neki nedosanjani snovi i neispunjene želje?

Backstreet Boys na počecima karijere, 1999. godine
AJ: Puno toga još želimo postići. Mislim, uvijek želimo veću i bolju turneju, veći i bolji album. Uvijek si zadajemo nove motive i povisujemo letvicu želja i očekivanja. Gomila je mogućnosti pred Backstreet Boysima.

Uživate li slušajući svoje stare albume?

Howie:
Upravo pripremamo turneju tako da intenzivno slušamo stare albume jer moramo naučiti koreografiju i zapamtiti dijelove.

Brian i AJ: I riječi.

Howie: Sve nas to vraća u dane kad smo snimali stare albume i kad smo išli na turneje. Ali nove stvari su nam mnogo napetije, uzbudljivije jer su nove i svježe. Ali stare su, znate, dobre stare stvari.

Brian: 'Quit Playing Games...' je posljednja dobra stara stvar Backstreeta Boysa koju sam slušao.

Radujete li se nadolazećoj turneji i što fanovi mogu očekivati od nje?

Nick: Stvarno smo uzbuđeni zbog turneje.

Howie: Ustvari, upravo smo usred proba i mogu vam reći da imamo odličan show koji će u dva sata vratiti fanove u neke prošle dane, ali će im ponuditi i neka sasvim nova glazbena iskustva. Imamo odličnu scenu, puno kreativnih ideja i plesna pojačanja. Nastup će biti sličan albumu i turneji 'Black & Blue'. Počinjemo u Lisabonu u Portugalu 30. listopada te nastavljamo kroz Europu i Rusiju, da bismo završili u Dubaiju.

 



Backstreet Boys: I'll Never Brake Your Heart