BARBARA NOLA

'Snagu crpim iz svog svjetonazora'

24.04.2015 u 09:44

  • +10

Ladies night u Cineplexx-u

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

S uvijek dobro raspoloženom glumicom kazališta Gavella popričali smo o radu na novim predstavama koje je vesele, majčinskoj toleranciji i ženskoj snazi

Naoružana pozitivnom energijom i velikim osmijehom na licu, 46-godišnja Barbara Nola trenutno je nakon kraće pauze zaokupljena novim kazališnim projektima. Uskoro u Gavelli počinje raditi na 'Umišljenom bolesniku', predstavi u kojoj glavnu ulogu igra njezin drag prijatelj Enes Vejzović, a projekt koji joj je poseban izazov predstava je o tri snažne žene koje odluče preuzeti stvar u svoje ruke u produkciji Teatra Moruzgva Ecije Ojdanić.

'Ne smatram se posebno snažnom ženom i rijetko sam dobivala takav kompliment; možda tu i tamo, u nekim ozbiljnijim situacijama. Ono što sam naučila odrastajući u jedinstvenoj tolerantnoj obitelji jest da puno toga u životu ne treba doživljavati previše dramatično ili živjeti u grču. Upravo iz takvog svjetonazora crpim svoju snagu. Samo našom voljom i željom stvari se rješavaju', priznaje glumica, dodajući da svojoj djeci, 17-godišnjoj Mari i 21-godišnjem Jakovu, pokušava dati slobodu odrastanja i mladosti. Riječ 'moraš' i uspjeh pod svaku cijenu nisu njezin način odgoja.

'Kćer ne tjeram da već sad odluči na koji će fakultet, a ako želi, neka uzme i godinu pauze pa odluči što želi studirati. Ne volim taj osjećaj pritiska i moranja. Danas je svugdje prisutna ta grčevitost da već s dvadeset moraš uspjeti i znati sve. Maru ne tjeram, puštam je da sama nađe svoj put i ne bojim se da to neće učiniti. Ima to jedno divno dostojanstvo na svog tatu', objašnjava Barbara.

Ono što je i danas veseli izlasci su s prijateljicama, sve redom glumicama. Zbog toga su kazališne premijere njezin najčešći oblik glumačke zabave.

'Zbog radoznalosti često odem na kazališne premijere jer tako imam osjećaj da radim, ali u biti se odlično zabavljam. Volim se opustiti i tulumariti, još od mlađih dana. Naši studenski tulumi u Lukasovom stanu bili su kao izlasci u neki zagrebački klub. Odlično smo se zabavljali. Pitam se i danas kako nam od naše lude energije nije propao parket pod nogama', kroz smijeh će Barbara.

Zbog mnogih obaveza protekle godine nije puno putovala, no nakon ljeta možda se ona i kći otisnu na putovanje u Barcelonu, otkriva Barbara.