A SVE LEGALNO

Slovenci traže erotskog masera, plaća 700 eura

12.09.2015 u 14:37

Bionic
Reading

Slovenska tvrtka iz Maribora oglasila je slobodno radno mjesto djelatnika/ce za poslove erotske masaže i to preko područnog ureda za zapošljavanje, gdje na sumnje da se možda radi o nelegalnoj djelatnosti odgovaraju negativno, što potkrepljuju tvrdnjom da je to zanimanje odobrio tržišni inspektorat, objavili su mediji

'U skladu s mišljenjem tržišnog inspektorata i ministarstva gospodarstva erotska masaža je klasificirana kao standardna djelatnost, odnosno kao tjelesna njega', naveli su na mariborskoj burzi za zapošljavanje.

Objašnjavaju da oglas nisu mogli odbiti niti zato jer prijavljen po pravilima i u skladu je sa zakonom o jednakosti spolova pa se na njega mogu javiti muški i ženski kandidati.

'Agencija za organizaciju plesnih i artističkih nastupa' koja je dala oglas traži masera ili maserku za izvođenje 'erotičke tantra masaže', pri čemu kandidati ili kandidatkinje trebaju poslati životopis s osnovnim podacima i s mogućim poslodavcem kasnije obaviti razgovor.

Plaća za slovenske prilike nije velika, 1000 eura bruto, odnosno oko 700 neto, ali se nudi posao na neodređeno vrijeme, što danas nude rijetki poslodavci. Predviđa se jednomjesečni pokusni rok, uz napomenu da zainteresirani trebaju biti pokretni i računati na elastično radno vrijeme.

Standardno obrazovanje za poziv erotičnog masera-maserke u Sloveniji još ne postoji, ali je temeljem mišljenja inspektorata taj profil zanimanja ušao i u klasifikaciju državnog statističkog zavoda koji među ostalim prati podatke o zaposlenosti radnog aktivnog stanovništva.