JAČE OD PREDRASUDA

Slavne ljubavne priče u kojima žena voli ženu

06.12.2015 u 09:03

Bionic
Reading

Najnovija veza u Hollywoodu 72-godišnje glumice Holland Taylor i 30 godina mlađe Sarah Paulson, čija je romansa bila tajna skoro godinu dana, potaknula nas je da se prisjetimo nekih poznatih lezbijskih parova koji su savršeno pokazali da ljubav žene nije rezervirana samo za jači spol

Nakon jedinstvene Ellen DeGeneres i njezina javnog priznanja o svojoj spolnoj orijentaciji 1997. godine u televizijskoj seriji, teško da je ijedna vijest o lezbijskoj ljubavi u Hollywoodu odjeknula tako snažno kao ona glumice iz serije 'Dva i pol muškarca' Holland Taylor i njezine mlađe kolegice Sare Paulson. Njihovu izlasku iz ormara ovog tjedna prva je zasigurno čestitala upravo 57-godišnja DeGeneres koja je već sedam godina u sretnom braku s australskom glumicom Portiom DeRossi.


Ellen DeGeneres i Portia DeRossi

Holivudska glumačka veteranka Jodie Foster (53) rijetko priča o svom privatnom i ljubavnom životu, no svoju naklonost ženama nikad nije skrivala. Petnaest godina bila je u vezi s Cydney Bernard s kojom je dobila dvojicu sinova, Charlesa i Christophera. Prošle godine vjenčala se s poznatom fotografkinjom Alexandrom Hedison. Njezina spolna orijentacija postala je tema javnih polemika već 1991, a o svemu je otvoreno progovorila tek 2007. godine.


Jodie Foster i Alexandra Hedison

Zvijezda serije i filma 'Seks i grad' Cynthia Nixon (49) ljubav prema nježnijem spolu otkrila je tek nakon braka sa školskim učiteljem Dannyjem Mozesom s kojim ima dvoje djece. No 2004. zaljubila se u edukacijsku aktivisticu Christine Marinoni. Ljubav su okrunile brakom 2009, a sina Maxa, kojeg je rodila Marinoni, dobile su 2011.

'Moj sin je bio jako mali kada se to dogodilo, moja kći ima gay ujaka, a i kume su joj lezbijke. Nikada se nisam osjećala kao da imam neki podsvjesni dio sebe koji se jednom probudio i izašao iz ormara. Nije bilo nikakve borbe, niti pokušaja da se nešto suzbije. Srela sam tu ženu i zaljubila se u nju, a javna sam osoba. Volim Christine zato što je - ona. Bih li je voljela i da je muškarac? Ne znam. Kupujemo, kuhamo i odgajamo djecu', objasnila je Nixon.


Cynthia Nixon i Christine Marinoni

Sreću u ljubavi sa ženom okusila je i trenutno jedna od najpopularnijih manekenki Cara Delevigne. Nakon kraće romanse s glumicom Michelle Rodriguez, britanska modna buntovnica Cara trenutno je zaljubljena u američku glazbenicu Annie Clark umjetničkog imena St. Vincent.


Cara Delevigne i Annie Clark prvi put su se zajedno pojavile u javnosti na modnoj reviji Carla Lagerfelda ovog ljeta

Pjevačica i glumica Queen Latifah svoje ispunjenje u ljubavi, nakon mnogih životnih trauma, također je našla sa ženom. Njezina sadašnja partnerica je 36-godišnja koreografkinja Eboni Nichols. Još jedna na popisu slavnih holivudskih lezbijki je američka komičarka i aktivistica za lezbijska prava Rosie O'Donnell. Rosie je 2002. objavila da je lezbijka, nakon što je saznala za sudbinu istospolnog para s Floride koji zbog zakonskih prepreka nije mogao usvojiti dijete koje je podizao. Glumica ima troje usvojene djece, a 2002. je njena tadašnja partnerica, marketinška stručnjakinja Kelli Carpenter, rodila djevojčicu. Od 2012. do 2015. bila je u braku s Michelle Rounds s kojom ima dvogodišnju kćer Dakotu.


Rosie O'Donnell i Michelle Rounds bile su u braku kratke tri godine