'CRNO-BIJELI SVIJET'

Slavko Sobin: Žungul mi je najdraži lik koji sam radio

Slavko Sobin, Filip Riđički, Goran Kulenović

Slavko Sobin, Filip Riđički, Goran Kulenović

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovog vikenda je produkcijska kuća Interfilm sa snimanjem druge sezone serije 'Crno-bijeli svijet', autora, scenariste i redatelja Gorana Kulenovića. I dalje pratimo događanja u Zagrebu sa njegovim generacijskim okupljalištima, novinskim redakcijama, ulicama i kvartovima, a neizostavna sastavnica serije i dalje je novovalna glazba osamdesetih. U novoj sezoni serije nastavljamo pratiti zgode i nezgode glavnih glumaca Flipa Riđičkog i Slavka Sobina s kojima smo razgovarali na snimanju

Snimanje je počelo od ranog jutra u zagrebačkom hotelu Palace. Snimat će se tijekom iduća tri mjeseca na raznim lokacijama u Zagrebu, a serija, odnosno novih 12 epizoida bi na TV ekrane trebale stići na jesen. Uz likove koje smo upoznali u prošloj sezoni pojavit će se i neki novi. Uz scenografiju i autentičnu kostimografiju koja se bazira na trendovima 80-ih godina, i kroz ovu sezonu serije pratit će nas glazba tog vremena.

Kako u drugoj sezoni dva glavna lika, Voljen Kipčić Kipo (Filip Riđički) te njegov najbolji prijatelj Žungul (Slavko Sobin) prelaze iz studentskih listova u profesionalno novinarstvo te počinju raditi za Start i Danas tako nas uvlače u svoje nove avanture vezane uz novinarstvo, glazbu, društvo, ali i njihove privatne dogodovštine smještene u periodu 1981. i 1982. godine.

'Drago mi se vratiti u lik Žungula jer je to ipak najdraži lik koji sam radio. Super je ekipa i situacija na setu. Super su kostimi. Jedva sam dočekao ući u ove starinske stvari. Doduše, malo me traperice stišću na krivim mjestima', smije se Slavko. Drago mu je što sada ima kraću kosu, jer je njegov lik Žungul u vojsci.

'Žungulova radnja počinje u vojsci na Kosovu i zapravo nije baš najbolje, tako da ne znam hoćemo li ove sezone vidjeti onog blesavog Žungula iz prve sezone', otkrio je. Kad je riječ o osamdesetima, prva asocijacija na to su mu igračke.

'Nekidan sam našao vodenu igricu gdje moraš lopticu ubaciti u koš. Zapravo je glupa igra, ali na neku foru me to nekoć zabavljalo satima. Sve pamtim kroz obiteljska druženja, glazbu, igračke, pjesme poput 'Nije lako Bubamarcu' Arsena Dedića (smijeh). O političkim temama iz tog vremena nemam pojma', izjavio je Slavko. Trenutno ga gledamo i u seriji 'Patrola na cesti'. Na pitanje kako sve stiže, kaže da voli raditi i svaštariti pa da zato pati njegov privatni život. S Filipom Riđičkim je kliknuo na prvu, odmah na početku protekle sezone.

Filipov glumački debi bio je prije jedanaest godina u seriji 'Zabranjena ljubav'. Gledali smo ga i u serijama 'Sve će biti dobro' i 'Nedjeljom ujutro, subotom uvečer'.

'Uzbuđen sam, jako se veselim zbog snimanja i nevjerojatno mi je koliko smo brzo ušli u drugi sezonu, kao da smo jučer stali. Uigrani smo, imali smo dosta proba. Lakše je bilo ući u sezonu zbog ranijeg iskustva. Glavno pitanje je bilo - što bismo nadodali na ulogu kako bismo je oplemenili. To je dosta zabavno i scenarij je fantastičan i nudi puno prilike za igru', ispričao nam je Filip. Voli igrati Kipu i zadovoljan je i ponosan zbog reakcija gledatelja na prvu sezonu.

Na spomen osamdesetih prvo što mu padne na pamet je - Novi val.
'To je glazba s kojom sam odrastao jer su me roditelji uputili na tu glazbu i dobro da jesu. Nekako sve više i više kradem ideje iz garderobe jer mi se sviđa kako se ekipa odijevala', kaže Filip.

'Pred nama je vrlo zahtjevno snimanje jer u vrlo brzom tempu moramo realizirati oko 500 minuta kvalitetnoga dramskog programa s više od 150 glumačkih uloga, u brojnim stvarnim objektima i gradskim lokacijama koje treba prilagoditi vremenu događanja. Imamo kvalitetne scenarije, u kojima sam, ovaj put uz pomoć pisca Renata Baretića, više pažnje posvetio odnosima među glavnim likovima i njihovim životnim problemima. Pretpostavljam da će publika, sad kad je već upoznala i zavoljela naše glavne junake, s još većim veseljem i zanimanjem pratiti što se s njima događa u drugoj novim nastavcima serije', rekao je autor serije, scenarist i redatelj Goran Kulenović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!