JASNA PALIĆ PICUKARIĆ

'Sin Mate i kći Mara moji su najstroži kritičari'

03.11.2015 u 22:07

Bionic
Reading

Zagrebačkoj glumici podršku na premijeri nove predstave kazališta Komedija 'Bljesak zlatnog zuba' došla su pružiti djeca, 18-godišnji sin Mate i 14-godišnja Mara, ali i bivši suprug Toni Picukarć s kojim je nakon razvoda prije pet godina ostala u odličnim odnosima, a nakon čega je sin nastavio živjeti s tatom, a kćerka s Jasnom. Zbog čega je svoju novu ulogu posvetila svom svekru Ljubi Picukariću kojeg je jako voljela, glumica je otkrila za tportal

Ono što sve majke na ovom svijetu priželjkuju, 45-godišnja kazališna i televizijska glumica Jasna Palić Picukarić vrlo dobro zna kako je to biti istinski ponosan na svoju djecu. No prošlog vikenda sin Mate i kćerka Mara bili su itekako sretni zbog svoje mame i gromoglasnog pljeska kojim ju je publika nagradila za ulogu u predstavi 'Bljesak zlatnog zuba'. Ovaj put, kaže glumica, bili su najstroži kritičari jer im je dida Ljubo Picukarić porijeklom iz Imotske krajine gdje je smještena radnja gastarbajterske kronike Mate Matišića.

'Baš zbog toga sam i ovu ulogu posvetila svom dragom svekru, njihovom didu Ljubi koji nas je ovog ljeta iznenada napustio. Djeca su zadovoljna, i govor tog kraja sam dobro savladala, tako da mi je sad srce na mjestu', priznaje Jasna. Sin i kći redovito su u publici na svakoj njezinoj premijeri, pa iako su od malih nogu privrženi kazalištu, krenuli su drugim putem.

'Sin Mate studira fiziku i vrlo je talentiran glazbenik. Svira nekoliko instrumenata - gitaru, saksofon, trubu, pjeva, piše pjesme i ima svoj bend Jam Buckett. Kad mi treba neki savjet vezan za glazbu, on je moj najbolji savjetnik jer je uistinu veliki muzički talent. Kći Mara ide u osmi razred i uspješna je mala sportašica. Devet godina trenira skokove u vodu i u tome je jako uspješna. Trenira pet puta tjedno i stigne uskladiti školu i sport. Danas ima i svoju premijeru crtića 'Mali princ' u kojem je dala svoj glas. Jako voli kazalište. I da ne duljim već zaključim - djeca su moje veselje, životni entuzijazam, moji prijatelji, moje sve', kaže Jasna koju je prošlog tjedna došao podržati i njezin bivši suprug, ravnatelj Klovićevih dvora Toni Picukarić.

Sin Mate živi  s tatom, a kći Mara s mamom, no kako bivši supružnici stanuju blizu, svi se često druže pa su, unatoč razvodu prije pet godina, zadržali obiteljski sklad.


Jasna s kolegicama iz predstave i kazališta Komedija Vanjom Ćirić i Marijom Borić


Prozor iz predstave 'Bljesak zlatnog zuba' (Jasna Palić Picukarić prva zdesna, Marija Borić u sredini i Vanja Ćirić)

298818,367544,61000,290458