NAGRADNJAČA

Sigur Rós u Mariboru

22.08.2012 u 11:16

Bionic
Reading

Jedinstvena islandska glazbena atrakcija Sigur Rós nastupa 5. rujna na Trgu Leona Štuklja u Mariboru u sklopu slovenskog dijela Mars festivala, a mi vam poklanjamo 2x2 ulaznice!

Europska prijestolnica kulture 2012. godine tako će ugostiti jedan od najznačajnijih glazbenih sastava današnjice, čiji je glazbeni izraz teško opisati i čija je misija, po njihovom vlastitom priznanju, zauvijek promijeniti glazbu te način na koji ljudi razmišljaju o njoj

Glazbeni izraz Sigur Rós dolazi iz postrocka koji miješaju s elementima eksperimentalne, minimalističke i klasične glazbe. Poznati su po svojim eteričnim zvukovima i prepoznatljivom vokalu pjevača Jónsija. Sigur Rós jedna su od najzanimljivijih i vrlo posebnih modernih glazbenih skupina koja je oduševila publiku širom svijeta. Istovremeno, njihovi koncerti su doista poseban doživljaj - prelazak iz minimalističkih, umirujućih dijelova, do epskih, atmosferskih, punih aranžmana, pa onda ponovo natrag do gotovo nečujnih glazbenih dionica, upotpunjenih Jónsijevim falsetom i jedinstvenom scenskom pojavom.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Lidija Varga
Vera Vujasinović