ISLANDSKE IKONE

Sigur Ros na slovenskom dijelu Mars festivala

26.04.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Kultni islandski bend Sigur Ros vodeći je bend slovenskog dijela Mars festivala koji će se ove godine održati u Mariboru - Europskom gradu kulture 2012 (ECOC)

Obnovljeni Trg Leon Štukelj u Mariboru bio je scena mnogim događanjima u tom drugom po veličini gradu u Sloveniji. Na njemu će se, među ostalim, održati otvorenje ECOC-a.

Kako su Sigur Ros poznati po svojim iznimnim, jedinstvenim i nezaboravnim koncertima, odabirom ove lokacije njihova će glazba doći do pravog izražaja, a bend će lakše stvoriti prepoznatljivu koncertnu atmosferu.

Early Bird ulaznice

Ekskluzivna 'Early Bird' pretprodajna cijena ulaznica (ograničena količina) iznosi 33 eura, a u prodaji će se naći od četvrtka 26. travnja. Ulaznice u Hrvatskoj potražite u Dallas Music Shopovima ili online na www.dallasmusicshop.com.

Sigur Ros se vraćaju na pozornicu nakon gotovo četiri godine. Jonsi, Kjartan, Georg i Orri su prije nekoliko mjeseci objavili pregršt koncertnih datuma, među kojima i onaj u Sloveniji, uz velik interes brojnih fanova i glazbenih kritičara iz cijelog svijeta.

Jedinstvena, izvanzemaljska, mistična i prozračna glazba na koncertima je još dramatičnija - prijelazi iz minimalističkih, prigušenih dijelova u epske, atmosferske, pune aranžmane i natrag, do gotovo nečujnih glazbenih dionica pojačanih Jonsijevim falsetom i jedinstvenim scenskim nastupom.

Sigur Ros nastupit će, tako, na četvrtom Mars festivalu u Mariboru. Prije samog nastupa Islanđani će nas počastiti novim studijskim albumom 'Valtari' koji će se naći u prodaji krajem svibnja. Uskoro će se na radiostanicama naći i prvi službeni singl s nadolazećeg albuma, 'Ekki Mukk'.