GLUMI GA IAN MCKELLEN

Sherlock Holmes ima 93 godine!

11.07.2014 u 10:15

Bionic
Reading

U novom filmu o Sherlocku Holmesu slavnog će detektiva glumiti Ian McKellen!

Novi film zvat će se 'Mr Holmes', režirat će ga Bill Condon, a snimat će se u Londonu.

Sam McKellen objavio je na Twitteru prvu fotografiju iz filma na kojoj je pod debelim šminkom i maskom jer glumi slavnog detektiva, junaka romana Arthura Conana Doylea starog čak 93 godine!

Radnja filma 'Mr Holmes' odvija se 1947, kad se ostarjeli Holmes vraća s putovanja u Japan, u kojem je, tražeći moćnu ljekovitu biljku, svjedočio devastaciji zemlje pod utjecajem nuklearnog oružja. Sada, u svojoj kući na osami uz more, Holmes čeka smrt u društvu svoje domaćice i njenog mladog sina Rogera. Moćni detektiv postaje ovisan o dječaku koji mu pomaže rasplesti neriješen slučaj zbog kojega se odlučio otići u mirovinu i dobiti odgovore na vječna pitanja o ljubavi i životu… prije nego što bude prekasno.

'Sherlock Holmes je s 93 godine u mirovini, ali još uvijek rješava tajanstvene zaplete: no sada ima i žalac - uzgaja pčele. Mnogi su sjajni glumci već igrali ovu ulogu, no nijedan s redateljem Billom Condonom. Ja sam sretnik: i uzbuđen sam', kazao je McKellen.

Bill Condon i McKellen već su surađivali na filmu 'Bogovi i čudovišta' 1998, a ekipi se pridružila i Laura Linney te Hattie Morahan (The Golden Compass), Patrick Kennedy (War Horse), Hiroyuki Sanada (The Wolverine), Roger Allam (Tamara Drewe), Phil Davis (Vera Drake), Frances de la Tour (The History Boys) i Milo Parker (Ghosthunters: On Icy Trails).