NOVI POSLOVNI IZAZOV

Robert Kurbaša postaje urednik na katoličkoj televiziji

26.12.2015 u 10:37

Bionic
Reading

Glumac Robert Kurbaša pamtit će ovu godinu po brojnim privatnim i poslovnim postignućima. U studenom mu se rodio drugi sin Emanuel, a nedavno je ostvario suradnju s novim vjerskim kanalom Laudato televizijom, gdje će uređivati informativnu emisiju za djecu 'Tjedni vrtuljak'

Splićanin Robert Kurbaša još je jedan od glumaca koji se uz glumu odlučio za televizijski posao. Ispričao nam je kako je došlo do suradnje sa Laudato televizijom.

'S glavnom urednicom Ksenijom Abramović znam se otprije i na njen upit rado sam se odazvao kako bih dao svoj doprinos ovom hvalevrijednom, Laudato projektu', rekao nam je glumac. Ondje će raditi informativnu emisiju, zabavno-edukativnog karaktera za djecu.

'Koncipirali smo je tako da su voditelji djeca i da vizualom podsjeća na pravi dnevnik za odrasle. Ipak, naš ritam je tjedni, ali smo aktualni jer se snimanje i emitiranje događa u istom danu. Želimo na jedan duhovit i spontan način približiti događanja u zemlji i svijetu dječjem uzrastu', otkrio je. Za emisiju nije trebao dodatne pripreme i edukaciju, iako mu je to prvo televizijsko-uredničko iskustvo.

'Nije to toliko zahtjevno, ali svejedno sam se savjetovao s ljudima od struke. U uređivanju mi pomažu neki dobronamjerni ljudi, tako da nema bojazni', izjavio je. Na pitanje zašto je baš odabrao emisiju za djecu, pojasnio je da je to zato što svijet počiva na djeci. 'Usput vježbam vlastito roditeljstvo', rekao je.

Sa svime što je do sad postigao, zadovoljan je, a u budućnosti će, kaže, biti sretan i zadovoljan što god će mu se dogoditi na privatnom i poslovnom planu. Blagdanima se jako veseli, a provest će ih s obitelji, suprugom Kristinom i dvogodišnjim sinom Markom Ilijom.

'Vjerojatno će biti pomalo napeto jer je obitelj velika, a i dvoje male djece nije lako paziti. S druge strane, poput Chrisa Reae jedva čekam, na Badnjak, voziti kući za Božić jer to su dani u godini kada treba biti zajedno. Božić je blagdan novog rođenja, intimni obiteljski blagdan. Nažalost, ti se dani sve više pretvaraju u konzumeristički manifest', ističe glumac. Otkrio nam je i kako će ispratiti staru godinu.

'Supruga, ja i naše dvoje djece imamo tulum do zore', rekao je kroz smijeh.


Glumac se veseli blagdanima koje će provesti sa svojom velikom obitelji