'SVE SAM IH PREPOZNAO'

Renata i Toni Kukoč: zajednička proslava mature u rodnom gradu

10.07.2016 u 10:00

  • +3

Toni Kukoć proslavio 30. godišnjicu mature u društvu bivših kolega

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Bionic
Reading

Naš najtrofejniji košarkaš svih vremena, Toni Kukoč sa suprugom Renatom tradicionalno ljeto provodi u rodnom gradu, a ove su godine zajedno proslavili i 30. godišnjicu mature

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč od 1993. kada se sa suprugom Renatom preselio u Chicago gdje je igrao za legendarne Bullse, svake godine posjećuje rodni Split. Ponekad i nekoliko puta godišnje, ali ovo je ljeto posebno jer je proslavio 30. godišnjicu mature u društvu stotinjak nekadašnjih učenika i učenica Kemijsko-tehnološke škole.

Večera i zajedničko druženje nekadašnjih kolega iz srednjoškolskih klupa održalo se u jednom poznatom splitskom restoranu na Bačvicama, a 47-godišnji Kukoč stigao je u društvu supruge Renate s kojom je prohodao još kao srednjoškolac splitske Kemijsko-tehnološke škole.

'Bilo je odlično i lijepo je bilo vidjeti sve bivše kolege i kolegice iz razreda, čuti čime se bave i što se u zadnjih 30 godina svakome od njih dogodilo. Moram se pohvaliti da sam sve iz našeg razreda prepoznao', kazao je za tportal.hr Kukoč, nekada sjajni košarkaš splitske Jugoplastike s kojom je tri puta postao prvak Europe.

Nakon uspješne karijeru u Jugoplastici (KK Split) i Benettonu iz Trevisa Kukoč je do 2006. igrao u najjačoj košarkaškoj ligi NBA-u za Chicago Bullse s kojima je osvojio tri titule prvaka kao suigrač Michaela Jordana te nakon toga za Atlantu, Philadelphiju i Milwaukee.

Nakon košarkaške karijere posvetio se igranju golfa koji mu je nakon košarke najveća ljubav, a može se pohvaliti i titulom prvaka Hrvatske u tom sportu.

Usprkos tome što od 1993. s obitelji konstantno živi u Chicagu, u koji se preselio iz talijanskog Trevisa, Kukoč ljetne mjesece redovito provodi s obitelji u rodnom Splitu u novoj kući u elitnom dijelu grada.

Na naše pitanje je li više Splićanin ili Amerikanac, s obzirom na to da 23 godine tj. gotovo pola života živi u Chicagu, nasmijao se i kazao:

'Evo baš smo neki dan Renata i ja pričali kako imamo isti staž u Splitu i Chicagu, točno 23 godine. To znači da smo ostarjeli, haha', našalio se Kukoč koji će u rujnu proslaviti 48. rođendan.

Jedino što se promijenilo jest činjenica kako više cijelo ljeto s njima nisu sin Marin, koji je nakon diplome na prestižnom sveučilištu University of Pennsylvania prije dvije godine dobio posao u Chicagu te kći Stela koja studira kineziologiju i igra odbojku na sveučilištu Miami Ohio.