Skroz

'Regija'

30.07.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Nema sumnje da su braća Adnan i Dino Šarana izuzetno talentirani glazbenici. Pitanje jesu li bolje Letu štuke Dine Šarana ili Skroz Adnana Šarana. Sudeći prema novom trećem albumu, Adnanu to ide bolje

Skroz je sarajevska grupa koja je na sceni prisutna već više od deset godina tijekom kojih su izgradili status jednog od najboljih sarajevskih rock bendova. Istovremeno, Letu štuke su nekako više osvojile hrvatsku publiku od mlađeg brata Dine Šarana Adnana koji je s grupom Skroz ostao unutar BiH. Povremeni nastupi u Hrvatskoj i rijetko izvođenje pjesama s prva dva albuma bili su dovoljni na pronađe put do malog, ali probranog broja obožavatelja i kod nas, ali bez odgovarajuće medijske pažnje. Međutim, Skroz je svojim trećim albumom pokazao da zvuče zrelije i daleko čvršće i poletnije od grupe starijeg brata.


'Regija' je album ispunjen bogatim pjesmama na kojima se radilo, koje su smišljane i koju su, prije svega, znalački napravljene. Skladateljski zrelo i odlično odsvirano. Na momente nevjerojatno slične izrazu PC & VC, Skroz nudi 14 doista lijepih pjesama kojima se nema baš nešto puno za zamjerit. Kao i Dudo Ivaniš, i Adnan na momente zvuči na rubu falša što daje posebnu notu pjesama koje, između ostalog, dižu i odlični tekstovi. Bez šablona i patetike, s jednostavnim pričama i rock poetikom kakva se ne čuje prečesto.

Da je više sluha domaćih glazbenih urednika hrvatskih radiopostaja i ostalih medija, Skroz bi već do sada imao status rock benda koji komotno može napuniti Tvornicu ili SKUC. Ovako vam preostaje samo da ih doživite uživo na pozornicu kad sljedeći put dođu u vaš grad. Nećete požaliti. Još ako si prije toga kupite album, zadovoljstvo će biti još veće.

Ocjena: 8/10

Izdavač: Menart