YOUTUBE MUSIC AWARDS

Razočarala prva dodjela nagrada Youtube

04.11.2013 u 09:25

Bionic
Reading

Eminem je proglašen glazbenikom godine video servisa Youtube! Čekaj malo, pobjednik čega?!

Internet sve više ozbiljno konkurira tradicionalnim TV emisijama u kreiranju vlastitih koje mogu privući gledatelje TV mreža. No inauguracijska emisija YouTube Music Awards bila je bizarna kombinacija YouTube senzacija poput Tay Zonday i međunarodnih zvijezda poput Lady Gage i Arcade Fire, piše kritičar LA Timesa.


Ostalo je pomalo zagonetno kako je Eminem osvojio nagradu za izvođača godine. Odluka je čisti demokratski izbor - glasovi 60 milijuna korisnika Youtubea odlučili su pobjednika. Eminemova pobjeda ostavila je pomalo gorak okus budući da je večer prije toga nastupio u popularnoj emisiji 'Saturday Night Live' pa je teško prihvatiti da je on senzacija u tradicionalnom smislu.


Jedan je komentator na stranici LA Timesa napisao kako je 'YT show šamar svim talentiranim glazbenicima na Youtubeu'. 'Tisuće i tisuće originalnih talenata YouTubea nisu dobile priznanje.'

Jedan je ogorčeni komentator istaknuo da, primjerice, Yvlisova pjesma 'Fox' nije uopće bila nominirana za Youtubeov fenomen iako ima više od 190 milijuna pregleda na Youtubeu pobijedivši Eminemovu pjesmu 'Rap God' za više od 80 milijuna pregleda.

Na kraju, YTMA je bio metaspektakl, a ako je i bilo pogrešaka koje nisu bile u scenariju, nova su se vrata otvorila. Bio je ovo solidan početak, a ako Youtube ne napravi pravi show, netko će to već na internetu smisliti.