OVE SUBOTE

Prvo državno kviz prvenstvo u zagrebačkom SC-u

27.03.2015 u 13:58

Bionic
Reading

U zagrebačkom Studentskom centru u subotu 28. ožujka u 15h prvi put u Hrvatskoj održat će se državno prvenstvo u mješovitim kvizaškim parovima. Praksa pokazuje da na svakom pub kvizu ima barem trećina žena, tako da Hrvatski kviz savez iskreno vjeruje da je njihov potencijal ogroman. Na ovom državnom kviz natjecanju, očekuje se gostovanje lovaca iz HTV-ove 'Potjere' - Deana Kotige i Morane Zibar, kao i mnogih poznatih domaćih kvizaša

Prijave za natjecanje se vrše preko online obrasca, a prijava je kompletirana onog trenutka kad se na žiroračun Hrvatskog kviz saveza uplati kotizacija. Po igraču, iznos je 25 kuna za igrače koji su već članovi Saveza i 50 kuna za igrače koji će sudjelovanjem na PH 2014. postati novi članoviSaveza, te za njih kotizacija ima funkciju članarine

Ako vam sve ovo zvuči komplicirano, možete se prijaviti i na licu mjesta, dovoljno je doći petnaestak minuta ranije.

Kako se igra?

• U prvom dijelu odgovara se na 45 pitanja (3 teme po 15 pitanja po 1 bod), a u drugom dijelu također na 45 pitanja (3 teme po 15 pitanja po 1 bod).

•  U finalnom dijelu pogađa se 12 pojmova (od svake od 6 tema po 2 pojma) od kojih je svaki opisan s tri tvrdnje. Pogođen pojam nakon prve tvrdnje vrijedi 5 bodova, nakon druge 3 boda i nakon treće 1 bod. Netočan odgovor nakon bilo koje tvrdnje vrijedi 0 bodova bez mogućnosti ispravka.

• Teme su abecednim redom: (1) film i televizija, (2) glazba i ostala kultura, (3) sport, (4) svijet kroz povijest, (5) vrlo opće stvari, (6) znanost, a njihov redoslijed odredit će se ždrijebom.

•  U slučaju bodovnog izjednačenja na nekom od prva tri mjesta, igra se pripetavanje.

Savez intenzivno radi na prikupljanju nagrada, a očekuju se i medalje za prva tri para!

Više informacija o Prvenstvu Hrvatske u parovima možete saznati ovdje, kao i na službenom Facebook eventu