RASNA BASNA

Prvi put u Disneyevu crtiću glavni lik je Afroamerikanka

19.03.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Popularna bajka 'Princeza i žaba' u prosincu će doživjeti svoju premijeru, no već su sad počele priče o novoj inačici jer je princeza Afroamerikanka, a žabac bijelac

Bajka prati mladu princezu Tianu koja živi u New Orleansu, u francuskoj četvrti u vrijeme ekspanzije džeza. Glas princezi posudila je Anika Noni Rose, dok princu glas daje Bruno Campos, no svojim se glasovima u novom Disenyjevu animiranom spektaklu pojavljuju i Oprah Winfrey, Terence Howard, te John Goodman.

Dakako, velika su očekivanja da će Disney ponovo ostvariti novi rekord na kinoblagajnama. Što zbog njihove tradicionalne bajkovite animacije, što zbog priče, a što zbog činjenice da se ljubavna veza u filma zasniva između Afroamerikanke i bijelca. Štoviše, navodno su svi likovi osim princa crne boje kože. Tijekom rada na filmu, mijenjala se i priča pa je tako prvobitno princeza trebala biti sobarica Maddy koja radi za bijelog vlasnika, no shvatili su da je pretjerano rasno napeta priča.

Kako god, 'Princeza i žaba' u kina stiže u prosincu ove godine, a do tada tko zna što se još može promijeniti u priči. Možda su čekali da Obama postane predsjednik.