'SMASH!'

Prvi hrvatski 3-D film prodao prava za japanski remake

  • Autor: Velimir Grgić
  • Zadnja izmjena 18.02.2010 14:02
  • Objavljeno 18.02.2010 u 13:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Možda ste ovih dana u medijima čitali o prvom hrvatskom 3-D filmu 'Smash!' – ekskluzivna novost je da je film već zapažen na tržištu Dalekog istoka, gdje će se snimati njegov remake!

Iako u Hrvatskoj još nismo imali prilike pogledati film mladog redatelja Zvonimira Mikšića, koji je rad iza kamere ispekao snimajući između ostalog i mnoge reklame u Japanu, 'Smash! je već prodan Japancima za remake – nije čudo, ako znamo da se u njemu nalazi Iva Šulentić u uniformi japanske školarke, što je očito bilo i više nego dovoljno dovoljno da inspirira producente Zemlje Izlazećeg Sunca.

'Smash!'

'Jučer smo došli do dogovora i sad radimo na ugovoru. Produkcijska kuća se zove Eiga kikaku i, kako sad stvari stoje, snimat će se na pravim lokacijama u Japanu, s japanskim glumcima. Imena likova iz Linda i Ema promijenjena su u Noriko (po mojoj kćeri) i Megumi, a i scenarij je nešto drukčiji, premda je priča ista. 'Smash!' je ionako konceptualno sličan poznatim japanskim filmovima kao što su 'Swing girls', 'Waterboys' i slični', objašnjava Zvonimir dodajući da 'Smash!' nije film koji je primarno rađen za hrvatsko tržište, gdje ga zbog nedostatka tradicije ovakve produkcije publika teško može uklopiti u svoj mentalni sklop:

'Ponajprije smo ciljali zemlje koje sinkroniziraju filmove na vlastiti jezik jer im je svejedno koji je izvorni jezik filma. Ipak, naravno da nam je drago što vlada interes za film i u Hrvatskoj', kaže Zvonimir, koji je cijeli film snimio s pravim glumcima u virtualnom CG okruženju, tehnički inspiriran ponovno japanskim naslovima, kao što su proslavljeni 'Casshern' i 'Goemon'.

'Smash!' je vizualna sinergija animiranog i igranog filma. Kako god, naša ciljana publika u svijetu nije opterećena načinom produkcije. A kako bi dodatno proširili tržište, odlučili smo se i za 3D verziju filma budući da nakon 'Avatara' vlada poprilična 3D euforija', objašnjava redatelj.

A dok čekate film, pogledajte jednu od izbačenih scena 'Smasha!' u kojoj Hoyka fotografira glavne glumice, a koja je upravo inspirirana prosječnim japanskim gravure foto-sessionima, tj. japanskim fotografiranjima seksi djevojaka u kupaćim kostimima:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!