'BOLT'

Prvi Disneyjev 3D film u kinima od siječnja

24.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

'Bolt' je animirani film, a glavni lik je četveronožni junak s mnoštvom supermoći, koji živi u jednom televizijskom showu, no kad se nađe u pravom svijetu, njegove hrabre vještine više mu ne polaze za rukom

Najpoznatija produkcijska kuća Walt Disney Pictures izdala je animirani film u 3D rezoluciji, a zove se 'Bolt'. Riječ je o filmu zasnovanom samo na komičnim elementima, koji će vam se začas uvući pod kožu.

Protagonist je pas koji je odrastao na filmskom setu s uvjerenjem da je upravo to stvaran svijet, no kada odjednom bude transportirana iz svog holivudskog studija u New York, za njega započinje najveća avantura do tada. Glavnom junaku animiranog uratka glas je dao John Travolta.

'Nikad do sada nisam imao priliku raditi na nekom animiranom filmu, ali kad me nazvao Dick Cook i kazao mi da ovaj lik doista odgovara mojoj osobnosti, odlučio sam da je to teritorij vrijedan istraživanja', rekao je Travolta.

Iako je Walt Disney Pictures već eksperimentirao s 3D tehnologijom na animiranim filmovima 'Chicken Little' i 'Meet the Robinsons', ovaj film je nešto sasvim drugo jer su producenti u cijelu priču ubacili još jedan faktor. Naime, svakoj sceni se pristupilo individualno, tako da kada ona vrvi akcijom, 3D efekti su na svome maksimumu, a kada se odvija nešto emocionalno, oni su prigušeni i jedva vidljivi.

'Bolt' je režiserski debi Chrisa Williamsa, Disneyjeva veterana koji već četrnaest godina radi na razvoju scenarija, te Byrona Howarda koji u ovom prestižnom filmskom studiju radi još od 1994. godine, a sudjelovao je u izradi mnogih naslova.