SILVIJIN ZLATNIK

Prve dame hrvatske estrade za žene oboljele od raka

  • Autor: M. Balenović
  • Zadnja izmjena 15.04.2010 11:28
  • Objavljeno 15.04.2010 u 09:17
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na koncertu u srijedu navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski najveće hrvatske glazbene dive pjevale su kako bi pomogle prikupljanju sredstava za osnivanje prvog centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka

'Dive za dive', mogao bi biti drugi naziv dirljivog humanitarnog koncerta na kojem su prikupljana sredstva za akciju 'I riječi liječe' udruge Sve za nju, čiji je cilj osnivanje prvog centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.

Matej Grgić

Matej Grgić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tarik Filipović najavio je 'lijepe tete', kako je naše poznate pjevačice nazvala Vida Borš, jedna od oboljelih žena, djevojka koja se zajedno s opernom divom Sandrom Bagarić smiješi s promotivnog plakata akcije 'I riječi liječe'.

Da je ta simpatična djevojka svima prirasla srcu, moglo se vidjeti i iz dirljive geste Nine Badrić koja je ružu dobivenu od obožavateljice poklonila Vidi u publici.

Jedna za drugom na pozornici su se redale dive anđeoskih glasova, počevši od Vanne, koja je odmah zagrijala atmosferu. Odmah nakon nje nastupila je legendarna Zorica Kondža i u duhu naziva koncerta otpjevala pjesmu 'I riječi su djela'.

Sve dive, Maja Vučić, Gabi Novak, Ivana Kindl, Nina Badrić, Natali Dizdar i sestre Husar, pjevale su o ljubavi jer, kako je i naglasila Ivana Husar Mlinac, ljubav je 'ono što nam je potrebno i što nas tjera dalje'.

Cijeli koncert bio je izrazito emotivan, a posebice njegov završetak kada su Ivana i Marija Husar otpjevale pjesmu u čast preminule Silvije Javorović.

Koncert je u punoj dvorani iz prvog reda pratila i ambasadorica udruge Ana Ugarković sa svojim novim dečkom.

Glavnu podršku akciji daju Zagrebačka banka i T-Hrvatski Telekom, koji je osigurao humanitarni telefonski broj 060 9008 za prikupljanje novčanih sredstva za pomoć osnivanju centra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!