DO 15. LISTOPADA

Prijavite se za šesti PSSST!

11.09.2012 u 13:18

Bionic
Reading

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine po šesti put organizira PSSST! Festival nijemog filma, koji će se održati od 8. do 10. studenoga u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

Ovaj je festival jedinstven u Hrvatskoj jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način te nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma. I na razini Europe, unatoč brojnim filmskim manifestacijama, nedostaje inicijativa koja bi umjetnicima pružila priliku da se izraze kroz taj specifičan način pripovijedanja, što dokazuje da je Festival nijemog filma jedinstven i na globalnoj razini.

Cilj festivala je upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme.

U natjecateljskom dijelu programa, uz glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih rodova.

Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba, tako i u suvremenim ostvarenjima.

U današnje vrijeme, kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan prezentirati svoju viziju nijemog filma.

Stoga se pozivaju autori profesionalci i amateri entuzijasti da na Festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji.

Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2012.

Pravilnik, prijavnicu te ostale informacije možete naći na službenoj internetskoj stranici festivala