FESTIVAL NIJEMOG FILMA

Prijavite se za šesti PSSST!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.05.2012 14:32
  • Objavljeno 02.05.2012 u 13:56
Festival nijemog filma

Festival nijemog filma

Izvor: Promo fotografije / Autor: festivalnijemogfilma.com

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine šesti put organizira Festival nijemog filma PSSST!, koji će se održati od 9. do 11. studenoga 2012. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb

Ovaj je festival u Hrvatskoj jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma. I na razini Europe, unatoč brojnim filmskim manifestacijama, nedostaje inicijativa koja bi umjetnicima pružila priliku da se izraze kroz ovaj specifičan način pripovijedanja, što dokazuje da je Festival jedinstven i na globalnoj razini.

Cilj Festivala je upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme.

U natjecateljskom dijelu programa, uz glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih rodova.

Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati i u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba tako i u suvremenim ostvarenjima.

U današnje vrijeme kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan prezentirati svoju viziju nijemog filma.

Stoga, pozivamo autore profesionalce i amatere entuzijaste da na Festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji.

Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2012.

Pravilnik, prijavnicu te ostale informacije možete naći na službenoj internetskoj stranici Festivala

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi