40. OBLJETNICA

Prepoznajete li putnike ovog slavnog vlaka?

30.09.2016 u 08:34

  • +3

Ljuban, Draga i Pero iz filma Vlak u snijegu

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

Bionic
Reading

Zadrugari Ljubo, Draga i Pero nakon 40 godina od kinopremijere i završetka snimanja filma 'Vlak u snijegu', koji je prema djelu Mate Lovraka napisao i režirao Mate Relja, okupili su se u Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu kod Bjelovara i ponovno sjeli u svoj slavni vlak

Gordana Inkert, koja je u filmu utjelovila glavni ženski lik Dragu, ponovni je susret sa Slavkom Štimcem i Željkom Malčićem doživjela kako da se nikad nisu ni razišli.

'Nakon 40 godina osjećam se jednako, kao da je jučer bilo', rekla je Inkert, danas majka četvero djece i zaposlenica u second hand shopu

Za nju je snimanje 'Vlaka u snijegu' bilo jako zabavno.

'Svakom djetetu od devet godina to bi bilo zabavno', rekla je Inkert i dodala da nije bilo nimalo naporno kad su to gledali kao igru.

Jedini iz družine koji se nastavio baviti glumom, Slavko Štimac, prisjetio se svojih filmskih početaka.

'Ta reakcija koju je izazvao film bila je predivna, a to je ono zog čega se i prave filmovi', rekao je Štimac koji je u filmu odigrao pozitivca Peru.

Vlak u snijegu

I za Željka Malčića snimanje 'Vlaka u snijegu' bilo je poput dječje igre.

'Nisam ni znao tada što je snimanje filma. Nisam si mogao predočiti što će to biti na kraju. Slavko je imao iskustva, on je već snimao prije toga par filmova. Snimali smo kadar po kadar i to nam je bilo kao igra. Režiser bi rekao što napraviti i mi smo to napravili. Kad je to stavljeno u jednu cjelinu ispao je solidan film 'Vlak u snijegu' kojega i danas volim gledati', rekao je Željko Malčić koji je u filmu glumio Peru.

'Bio je to jedan negativan lik, jedan nestašni dječak koji je bio bogatih roditelja pa je smatrao da ima veća prava nego drugi. A na kraju se i on rasplakao i bio normalno dijete', prisjetio se svoje uloge Malčić.