NAKON TEŠKE BOLESTI

Preminuo hrvatski glazbenik Marko Križan

13.03.2014 u 15:18

Bionic
Reading

Marko Križan (10.11.1971.) poznati zagrebački i hrvatski glazbenik, vanserijski alt saksofonist,klavijaturist, aranžer i producent, preminuo je u srijedu, 12. ožujka od posljedica teške bolesti

Unatoč višegodišnjoj uspješnoj borbi sa zloćudnom bolešću, i njegovoj velikoj energiji i volji za životom - zauvijek nas je napustio, u ovome materijalnom, fizičkom obliku.
Srećom po našu glazbenu scenu, iza sebe ostavlja brojne audio i video zapise, i diskografska izdanja koja ga trajno svrstavaju u gornju klasu naših instrumentalista i glazbenih umjetnika. Spomenimo samo njegov angažman sa grupama Bare i Plaćenici, Prljavo kazalište, kao i brojna gostovanja - kao studijskog glazbenika, na albumima i koncertima najvećih hrvatskih pop, rock, r'n'b i fusion izvođača i sastava, od kraja osamdesetih do danas. Ukratko, napustio nas je jedan veliki umjetnik, kojemu to možda nije nikada službeno priznato - kroz nagrade i priznanja, ali njegovi prijatelji i kolege glazbenici znaju da je bio i biti će jedan od najboljih!

Posljednji ispraćaj Marka Križana, u krugu njegove obitelji, prijatelja i poštovatelja, bit će u ponedjeljak, 17. ožujka u 13.35 sati, u velikoj dvorani zagrebačkog Krematorija.

308101,250877,250418,250197