JOŠKO ČAGALJ JOLE

'Pravi sam Dalmatinac, sve pomalo i laganini'

12.02.2017 u 17:12

Bionic
Reading

Nakon 20 godina uspješne glazbene karijere, pjevač i zabavljač Joško Čagalj Jole dobio je ponudu da bude suvoditelj u showu 'Nikad nije kasno'. Zašto je pristao na to, kako se spremao za svoj voditeljski angažman, kao i o nagradama i publici te zavisti i ljubomori estradnih kolega, govorio je za tportal

'Iskreno, nisam prihvatio na prvu. Obožavam posao kojim se bavim, a to je glazba. Kada su me kontaktirali s RTL-a, moj jedini uvjet je bio da mogu biti ono što jesam. Njihov odgovor je bio da upravo to i traže. Sada mi je neizmjerno drago što sam prihvatio sudjelovanje. Upoznao sam mnogo dragih ljudi. I opet bih to ponovio', ispričao nam je Jole.

Za dobrog voditelja, po njemu, osim prirodnosti pred kamerama najvažnije je - biti odmoran.
'Voditeljski posao je težak, kao i svaki drugi, naravno. Koncentracija tu mora biti non stop. Puno mi je pomogla moja kolegica Sanja Doležal koja je divna i odlična voditeljica. Mislim da kao voditeljski duo super funkcioniramo', kaže pjevač koji je pun pozitivnih utisaka o showu. To je za njega veliko iskustvo, a zbog životnih priča sudionika nerijetko je i zaplakao.

Za svoju prvu voditeljsku ulogu nije se posebno spremao.
'Tonči Huljić i ja sjeli smo u auto, napunili ga odjećom i uputili se na snimanje (smijeh). Šalim se. Kao što sam rekao, Sanja mi je dala jako puno korisnih savjeta, ali i cijela produkcijska ekipa ima dobru vibru, tako da zapravo nije bilo stresa. Nisam imao tremu jer se 20 godina bavim ovim poslom, ali svejedno sam prije izlaska na stage udahnuo tri puta', otkrio je. Prije svog voditeljskog angažmana pratio je show, a najviše mu se svidjela spontanost voditelja.


Suvoditeljica Sanja Doležal olakšala mu je debitantski voditeljski nastup

Unatoč televizijskim obavezama, nije zapustio svoju pjevačku karijeru. Nedavno je snimio pjesmu i videospot 'Rasipnik' koji predstavlja svojevrstan zaokret u karijeri.
'Riječ je o uptempo pjesmi koja ima dobru priču s ozbiljnom temom i lijepim završetkom. Već 17 godina imam iste suradnike - to su Tonči i Vjekoslava Huljić - i mislili smo da je došlo vrijeme da malo promijenimo zvuk, a da to opet ima onaj Jolin pečat po kojem sam prepoznatljiv publici', pojasnio je.

Pitali smo ga koliko danas ima smisla snimati videospotove, budući da se ni na HTV-u, a ni na drugim programima baš ne vrte.
'Živimo u doba interneta, gdje društvene mreže i YouTube u diskografiji drže primat. YouTube je danas za glazbenike najmoćniji alat putem kojeg pjesma može doći do najvećeg broja ljudi. Vojan Koceić je režirao spot i mislim da je lijepo prenio atmosferu pjesmu na ekran', pohvalio se pjevač.


S novom pjesmom i spotom 'Rasipnik' Jole predstavlja zaokret u karijeri

Uskoro će se u Splitu održati Porin, no Jole je jedan od onih koji taj kipić do sad nisu osvojili To što je među 'najvrćenijima' u eteru i najtraženijim izvođačima na terenu, priznaje, bitnije mu je od bilo koje nagrade struke.
'Publika mi je bitnija, naravno. Lijepo je dobiti nagradu struke, ali onako kako diše teren mi je prioritetnije. Moj Porin je kada završim koncert, a publika skandira moje ime i želi bis. Pa onda produžimo koncert još pola sata duže nego smo planirali', ističe pjevač koji nikad ne otkazuje svoje koncerte, čak ni kad je bolestan.

Tijekom uspješne i dugogodišnje karijere nije se susreo sa zavisti i ljubomorom drugih kolega.
'Ja sam takav tip kolege koji je uvijek pomogao nekome ako je tražio uslugu. A i ne vodim estradni život. Moj život su samo pjesma i pozitiva. Ne opterećujem se pričama, ako ih ima', navodi uvijek nasmijani i dobro raspoloženi pjevač.

Najradije se odmara i opušta u krugu pravih i iskrenih prijatelja.
'Volim otići u Zagvozd, ali i brodom malo otploviti. Volim igrati i balote. Pravi sam Dalmatinac', pohvalio se. A tipični je Dalmatinac, reći će, po tome što živi po principu - uvijek sve pomalo, laganini i no stress.


Lijepo je dobiti nagradu struke, ali teren mu je, kaže, prioritetniji