BURNE REAKCIJE

Poznati zatrpali društvene mreže komentarima o mandataru

24.12.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Razočaranje, sarkazam, zgražanje, ismijavanje, nevjerica... samo su neke od reakcija poznatih koji nisu odoljeli na društvenim mrežama komentirati što misle o novonastaloj političkoj situaciji u zemlji i jučer izabranom mandataru Tihomiru Oreškoviću. Sudeći po komentarima, nitko zadovoljan nije, a da su se nadali boljem - jesu

Što o čovjeku koji će sastaviti novu hrvatsku Vladu misle poznati, jasno i glasno napisali su na svojim društvenim mrežama netom nakon što se izabrani mandatar Tihomir Orešković jučer obratio javnosti. Njegov prvi govor potaknuo je rijeku komentara na Facebooku, uglavnom ironičnih.

Ivanka Mazurkijević

Kontradiktorno, zanimljivo veče, vjernici se okupljaju oko jelki, borova, kolača, desničarske stranke nekako potajno slave, Crkva je odahnula, Isus se rodio noćas... A Juda nas je posjetio... Već!
Kažem vam, Twin Peaks!
Morat će Dale Cooper ponovo ići duboko u šumu, neki od nas će morati riskirati svoju dušu da naša djeca ne nose njihovo oružje i naše djevojčice ne budu njihove služavke... No čini mi se... isto tako da je ubrzanje već počelo i da karma vrti svoj obarač i ovaj put... Juda, čuvaj se, jer ipak... Večeras je Božić, za tebe najteža noć...

Igor Mirković
Ne sviđa mi se to ruganje s građevinama. Niti sam ikada smatrao Karamarkovom najvećom manom to što ne zna jezike. Stipe Mesić, na primjer, uspio se sasvim solidno međunarodno pozicionirati s nešto malo ruskog. No ipak, bilo bi jako dobro da premijer govori hrvatski. To je važna kvaliteta za čovjeka od kojeg se očekuje da nadahnjuje, motivira i širi optimizam među ljudima koji su potonuli u malodušnosti i negativizmu. To je, štoviše, njegov glavni alat. Ili se možda očekuje da će to - komunikaciju s građanima - zapravo obavljati netko drugi? Da će gospodin Orešković biti samo lijepo lice koje će hodati ispred nepopularnih tipova? Je li Barbie dobila Kena?

Ida Prester

Nova atraktivna ponuda za dokone milijunaše! Dosadio vam je safari u Africi? Kajaci kroz džunglu? Putovanja na Mars? Postanite premijer jedne od slabo razvijenih svjetskih državica, još danas! Zabavno, uzbudljivo, rizik minimalan. Uplatite odmah i dobivate zemlju s pogledom na more.

Sandi Cenov
A jadni mi u našoj jadnoj tranzicijskoj (lovom opterećenoj) zemlji. Pa ne mogu vjerovat da nam novi premijer (za koga nitko od nas običnih građana nije dao svoj glas) ne priča naš jezik. Strašno. Hrvatski ili znaš ili ne znaš. Ako si ga zaboravio, znači da ti i nije nešto važan. Meni je, eto, itekako važan za moje pjesme. A važan je i za opću kulturu nas Hrvata, da ga čuvamo i pazimo, kad nas već tako malo ima u svjetskim omjerima. Gadi mi se ta konstatacija da je novi premijer dobar gospodarstvenik i da je to dovoljno. On predstavlja i sve nas (očito naivne) koji smo se za cijelog svog školovanja mučili s predmetom zvanim hrvatski jezik...

Zlatko Gall
Zgražali se ili veselili raspletu igrokaza s mandatarom i pobjednicima izbora, konačna dijagnoza je da smo - očekivano - u qurtzu. Situacija je naprosto odraz onoga što jesmo, ali i onoga što ćemo ubuduće biti. HDZ opet na vlasti, a da nije naučio ništa. Dapače, s Crkvom iza sebe i crkvenjacima poput mostovaca (mahom), Hrasta i sličnih grupacija ili građanskih udruga te s vazda militantnim hard core braniteljima, bit će osokoljeni za provedbu onoga o čemu su arlaukali u predizbornoj kampanji, ali i ovih dana: spremni za desničarsku rekonkvistu. SDP će u oporbu, ali i oni bez pouka, daleko od socijaldemokratskih normi i s Milanovićem kojem ni jedan PR-ovac na svijetu ne može promijeniti ćud. Liberala nigdje na obzoru jer to nisu klijentelistički HNS ni groteskna nakupina oko Kosora i HSLS-a. Treće opcije nema i neće je tako skoro biti. Sretna nam svijetla budućnost!

Suzy Josipović
Nikad me politika pretjerano nije zanimala niti sam htjela u njoj aktivno sudjelovati. Nikad nisam imala niti željela imati nikakve koristi od bilo koje opcije. Ali ne mogu ostati mirna i praviti se da me ova sapunica koja se odvija zadnjih mjesec i pol ne brine i ne živcira i da mi se od nje ne povraća... Povraća mi se. Sram me tko sve može i hoće voditi ovu državu. Sramim se kad slušam da netko ne zna pravilno govoriti hrvatski, a želio bi njome vladati. Sramim se. Jako. Toliko jako da bih, da nisam ovoliko stara, otišla iz nje. Sigurno. A možda sam već i izgubila razum... možda mi samo treba psihijatar!

Danilo Šerbedžija
Kaj ste se svi namrgodili, imamo premjera koji se obogatil na prozaku! Di ćeš bolje:)

Mislav Čavajda
I tako... Sretan vam Mostić!!!