Poklanjamo vam trilogiju 'Millennium' - dobitnik

Poklanjamo vam trilogiju 'Millennium' - dobitnik

08.12.2010 u 10:58

Bionic
Reading

Tportal.hr i Continental film poklanjaju komplet DVD-a nagrađivane filmske trilogije 'Millennium' snimljene prema romanima Stiega Larssona. Trilogija se sastoji od filmova 'Muškarci koji mrze žene', 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku'

'Muškarci koji mrze žene'

Prije četrdeset godina, Harriet Vanger nestala je s obiteljskog okupljanja na otoku koji posjeduje moćni klan Vanger. Njezino tijelo nije nikada pronađeno, a njezin je ujak uvjeren da je ubojica član njegove povezane, ali disfunkcionalne obitelji. Unajmljuje novinara Mikaela Blomkvista i tetoviranu, problematičnu, ali spretnu hakericu Lisbeth Salander da bi istražili slučaj. Kada povežu nestanak Harriet i brojna groteskna ubojstva prije četrdesetak godina, počinju otkrivati tamnu povijest obitelji. Ali Vangerovi su jak klan i Blomkvist i Salander će morati otkriti koliko su daleko spremni ići da bi zaštitili sami sebe.

'Djevojka koja se igrala vatrom'

U drugom nastavku novinar Mikael Blomkvist istražuje korumpiranost švedskih dužnosnika na vrlo visokim pozicijama. Međutim, nakon što istraživačkog novinara pronađu brutalno ubijenog, Mikael počinje pridavati pozornost priči na kojoj je ubijeni novinar radio - o trgovini ljudima u Švedskoj i visoko pozicioniranim dužnosnicima koji zlostavljaju maloljetnice. U isto vrijeme, Mikael pokušava pronaći Lisbeth Salander koja je nestala, a koju svi žele pronaći. Mikael će saznati mračne stvari iz njezine prošlosti za koje može biti odgovoran samo nepravedni i korumpirani državni sistem.

'Kule u zraku'

Salander planira svoju osvetu protiv čovjeka koji ju je pokušao ubiti, ali i protiv vladinih institucija koje su joj zamalo uništile život. Međutim, neće sve biti tako jednostavno. Nakon što se nađe u bolnici na intenzivnoj njezi, suočena s optužbama za tri ubojstva i jedan pokušaj ubojstva, novinar Mikael Blomkvist priskače joj u pomoć i započne istraživanje slučaja da bi dokazao njezinu nevinost, ali i otkrio identitete korumpiranih političara koji su odgovorni za sve što se događa.

Trilogiju je osvojila Darinka Kokot iz Labina. Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.