EPSKI SPEKTAKL

Pogledajte prvi isječak iz filma 'Noa'

13.03.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Najveći filmski hit ovoga proljeća, epski spektakl 'Noa', donosi maes­tralne izvedbe ponajboljih glumaca današnjice poput Russella Crowea, Anthony Hopkinsa, Jennifer Connelly i Emme Watson u spektakularnoj ekranizaciji priče o čovjeku koji je spasio svijet

Hvaljeni redatelj Darren Aronofsky ('Crni labud', 'Hrvač') vodi nas u nevje­rojatnu vizualnu avanturu predstavljajući nam čovječanstvo kakvo je bilo prije i nakon apokaliptične poplave.

Potpuna priča o Noi, posljednjem pravedniku u svijetu nasilja i korupcije, i arki koju mora sagraditi prije no što svijet bude uništen, sadržana je na tek nekoliko stranice Knjige Postanka. No, tih par stranica imale su dubok i tra­jan utjecaj na milijarde ljudi širom svijeta prikazujući mogućnost ljudskog iskupljenja te nade čak i u trenutku suočavanja s potpunim uništenjem. Bi­blijski tekst o Noi je kratak, bez dijaloga i navoda o Noinim osjećajima. Sto­ga su scenaristi proučili različite povijesne, religiozne i znanstvene izvore da bi shvatili Noino doba i značaj njegovih poteza. Nisu se željeli doslovno pri­državati teksta, već dramaturški prikazati ono što su smatrali esencijalnim temama priče o Noi. Zanimljivo je da ćemo u filmu 'Noa' putovati arkom sagrađenom točno pre­ma biblijskim specifikacijama!

Pogledajte prvi isječak iz filma 'Noa' koji govori upravo o trenucima koji su prethodili gradnji:

Isječak iz filma 'Noa'

Film 'Noa' stiže u hrvatska kina 17. travnja.